Hlavní obsah

To je rychlost! S biatlonem začala před pár týdny a už má místo v reprezentačním áčku

Stockholm/Praha

Do reprezentace v jakémkoliv sportu většinou vede mnohaletá strastiplná cesta, ale třeba Švédka Stina Nilssonová začala s biatlonem teprve před pár týdny a už se dostala do reprezentačního áčka své země. Nicméně nyní už bývalá elitní závodnice v běžeckém lyžování připouští, že se má v novém oboru ještě hodně co učit.

Foto: Sport.cz

Švédská biatlonistka Stina Nilssonová.

Článek

„Stina dostane místo rovnou v reprezentačním A-týmu a trénink bude mít s individuálním zaměřením na střelbu," potvrdil šéftrenér švédského národního týmu Johannes Lukas listu Expressen.

Čeká ji nejspíš tvrdá práce, protože ve švédské reprezentaci panuje ostrá konkurence. Hned čtyři závodnice patří do elitní pětadvacítky celkového pořadí posledního Světového poháru. Nejlepší z nich Hanna Öbergová obsadila celkové čtvrté místo.

„Každý den vstávám s tím, že jsem připravena pálit na střelnici spoustu ran. Ničeho nelituji. Jsem velmi cílevědomá a miluji cestu za svým cílem. Celá biatlonová rodina je velmi milá. Cítím se vřele přijata," popisovala na úterní tiskové konferenci Nilssonové své pocity ze změny sportovního odvětví.

Zároveň přiznala, že stabilita střelby je pro ni stále velkým problémem. Nicméně do startu nové sezony je daleko a stále má na zlepšení hodně času.

Reklama