Hlavní obsah

Ženská krutovláda? Roky nechci o biatlonu slyšet, tvrdí matador

Ať ta ženská jde! Nebo končím. Protřelý biatlonový matador zavelel rázně, ale není vyslyšen. Vše nasvědčuje tomu, že kariéra Krasimira Aneva končí. Bulhaři tak přicházejí o současného nejlepšího závodníka.

Foto: Sport.cz

Prezidentka Bulharské biatlonové federace Jekatěrina Dafovská.

Článek
Fotogalerie

Na první soustředění reprezentace nepřišel. Mohlo by se zdát, že revoltu způsobilo angažování nového úspěšného, avšak kontroverzního ruského trenéra Alexandra Kasperoviče. Vše je ale podle jeho slov trochu jinak. Vadí mu hlavně šéfka národní federace Jekatěrina Dafovská, což není ledajaké jméno z biatlonové scény. Mj. zlatá z patnáctky na olympiádě v Naganu 1998.

„Buď dělej s novými trenéry, nebo skonči, bylo mi řečeno. Ale takhle už nelze pracovat, sedm let jsem to vydržel. Teď již nemám sílu tolerovat její postoj, který potlačuje každého, kdo má jiný názor," vyjádřil se bulharský reprezentant na kraji letní přípravy.

Sám sice není superhvězdou, ale s biatlonem zažil krásné okamžiky. Stal se juniorským mistrem Evropy už v roce 2007 doma v Bansku, na stejné soutěži zářil o něco později i v Novém Městě na Moravě. Pobral spoustu medailí na ME dospělých včetně loňského zlata v Raubiči. Na MS byl nejvýše šestý ve sprintu v roce 2017 v Hochfilzenu. V závodě SP byl nejvýše čtvrtý.

Další výsledky už nehodlá sbírat. „Snad ještě zavládne smír, než přijde další fáze přípravy," přeje si podle některých zahraničních médií nový trenér Kasperovič, který je známý z působení u ruského týmu, ale byl také osobním koučem Alexandra Loginova v době, kdy mu byl prokázán doping.

Třiatřicetiletý Anev už však vypadá jako zcela rozhodnutý. „Není snadné tohle říkat po 22 letech v biatlonu. Ale za současné prezidentky federace nemám budoucnost. Chtěl bych vidět alespoň nějaký vývoj, ale za těchto podmínek to není možné. O biatlonu teď nechci roky slyšet," dodal.

Reklama

Související témata: