Hlavní obsah

Biatlonistka Vítková si užívá úžasnou formu: Výsledky mi hlava nestíhá pobrat

Oberhof

Potvrdila úžasnou formu a životní zastávku v biatlonovém Světovém poháru završila Veronika Vítková dalšími stupni vítězů. Po triumfech ve štafetě a na 7,5 km doběhla v německém Oberhofu druhá v závodě na 12,5 km s hromadným startem.

Foto: Martin Schutt, ČTK/AP

Po triumfu v závodu Světového poháru v Oberhofu se Veronika Vítková ocitla na ramenou kolegů z reprezentace.

Článek

Co s vámi dělají báječné lednové výsledky?

Hlava mi je nestíhá pobrat. Jsem ráda, že se daří, a ani nepátrám proč. Leden mě veze na krásné vlně úspěchů. Po těch vítězstvích v minulých dnech jsme si pokaždé přiťukli šampaňským, dáme si ho i za stříbrný masák.

Kdybyste ale poslední ránu neposlala mimo terč, mohla jste mít vítězný hattrick. Nemrzí to trochu?

Určitě ne. Na kdyby se biatlon nejezdí, já jsem ráda i za pódium. Na trati jsem se už necítila tak dobře jako při pátečním sprintu a hlavně jsem tam nechala dvě trestná kola. V tom nedělním počasí to ale pořád byla jedna z lepších střeleckých bilancí.

Hodně komplikoval situaci padající sníh?

Už tak náročné podmínky v Oberhofu to ještě dost ztížilo. Napadla vrstva tupého sněhu, která téměř zastavovala lyže. Musím poděkovat servismanům, kteří zareagovali na to, že bude chumelit, a perfektně je nachystali.

Stojí za vaší formou povánoční soustředění s muži ve Val di Fiemme?

Makali jsme s klukama přesně podle toho, co nám trenéři napsali do plánu a zřejmě to byl správný krok. Trénink sice stojí hodně odříkání, ale jsem pořád na bedně, a to je sen, kvůli kterému to dělám.

Jak snášíte šrumec s tím spojený?

Poslední dny je kolem mě fakt neuvěřitelně živo. Až mě kacířsky napadlo, jestli by nebylo lepší jezdit ve stínu. Ale ne, mám samozřejmě radost, že se takhle daří. Závodí se mi teď hezky, tak nějak jednoduše. I v týmu vládne super atmosféra.

Reklama