Hlavní obsah

Biatlonistka Landová má bronz z univerziády

Biatlonistka Jitka Landová je druhou českou medailistkou ze Světové zimní univerziády na Slovensku. Členka úspěšné české štafety ze Světového poháru obsadila třetí místo v dnešním sprintu na 7,5 kilometru. Vyhrála domácí reprezentantka Paulina Fialková. Čtvrtá skončila další česká reprezentantka Eva Puskarčíková.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Jitka Landová je letos ve výborné formě.

Článek

Mezi muži byl nejlepším Čechem čtvrtý Michal Krčmář, který zaostal za medailí o necelých deset sekund. Závod opanovali ruští biatlonisté, vyhrál Jaroslav Ivanov.

Čtvrtá skončila také skokanka na lyžích Michaela Doleželová, k bronzu jí chyběly čtyři body. Mezi muži byl Čestmír Kožíšek na středním můstku sedmnáctý.

Landová se na stupně vítězů dostala i přes jednu chybu na úvodní střelbě a na vítězku nakonec ztratila 34,9 sekundy. S druhou v cíli Jevgenijí Pavlovovou z Ruska prohrála o pět sekund, Puskarčíkovou porazila o 16 sekund. Puskarčíková měla dvě chyby na druhé střelecké položce.

První českou medaili na univerziádě vybojovali v pondělí běžci na lyžích Jan Šrail a Karolína Grohová, kteří byli třetí ve sprintu smíšených dvojic klasickou technikou.

Reklama