Hlavní obsah

Biatlonová oslava. V Novém Městě čekají ještě lepší kulisu než při mistrovství světa

Michal OsobaPrávo

Takové starosti může většina pořadatelů organizátorům Světového poháru v biatlonu jen závidět. V Novém Městě na Moravě neřeší, jak koncem týdne zaplnit tribuny, ale spíše to, jak se popasovat s obrovským diváckým zájmem.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Veronika Vítková bude jednou z hvězd závodů v Novém Městě.

Článek

I zavedená biatlonová centra jako Ruhpolding či Anterselva se zřejmě budou muset sklonit před Vysočina arenou. „Na devětadevadesát procent budeme nejnavštěvovanějším dílem Světového poháru,“ ohlásil předseda svazu a šéf organizačního výboru Jiří Hamza.

Tribuny se budou pod nápory fanoušků prohýbat. „Neděle je beznadějně vyprodaná, na sobotu a pátek ještě pár stovek lístků zbývá, ale ty budou brzo pryč,“ očekává Hamza.

Probudili šílenství

Řečí čísel to znamená až 18 000 diváků u střelnice, další tisíce můžou být u trati, kam se vstupné neplatí. „Maximum by bylo zhruba pětatřicet tisíc diváků, víc už by asi nešlo odbavit,“ tuší svazový předseda.

Vstupenky na tribunu stály 400 Kč. „To je hranice, aby lidi nenadávali a zároveň příjmy pomohly organizátorům. Lístky za padesát eur jako v Anterselvě si nemůžeme dovolit,“ ví Hamza. Rozpočet akce je oproti předloňskému MS zhruba čtvrtinový, kolem 48 miliónů.

„Zhruba pětadevadesát procent vstupenek bylo prodáno v Česku, atmosféra by tak měla být ještě lepší než na mistrovství světa. Je super, že se podařilo probudit takové šílenství,“ těší Hamzu. „Věřím, že to bude další oslava biatlonu, užíváme si, že se po hospodách nemluví jen o fotbale,“ pochvaluje si.

Program Světového poháru v Novém Městě na Moravě
Pátek – 15.00: smíšené dvojice, 17.30: smíšené štafety.
Sobota – 12.30: sprint žen, 15.30: sprint mužů.
Neděle – 13.00: stíhací závod žen, 15.00: stíhací závod mužů.
Všechny závody živě vysílá ČT Sport.

Reklama