Hlavní obsah

Biatlonistky zvou lámanou češtinou na SP v Novém Městě: Dáme pivo a klobásu!

Nové Město na Moravě

Tenhle šprým mají na svědomí české biatlonistky Eva Puskarčíková s Gabrielou Soukalovou. V Novém Městě na Moravě, kde se nyní nejlepší závodnice i závodníci chystají na páteční a víkendové závody Světového poháru, je přitom pěkně veselo. České blondýnky se postavily za kameru a přemluvily několik zahraničních biatlonistek, aby pozvaly fanoušky do hlediště. Jak to celé dopadlo? Vtipně i poutavě.

Zahraniční biatlonistky zvou na závody SP v Novém Městě.Video: Český biatlon, Facebook

 
Článek

Biatlonové šílenství po česku se blíží. Pořadatelé očekávají, že mobilní tribuny (kapacita 16 až 17 tisíc míst) v Novém Městě budou beznadějně vyprodané, dalších zhruba deset tisíc diváků má fandit přímo u trati, kam je vstup zdarma (kapacita je 15 tisíc lidí). Vysočina aréna je plně nachystána a v přípravě už finišují i české reprezentantky.

V týmu navíc po letošních famózních výkonech panuje uvolněná a pohodlná atmosféra. Zřejmě i proto se objevil nápad oslovit zahraniční závodnice, aby se naučily ždibec z českého jazyka a pozvaly fanoušky do ochozů.

„Těšíme se na vás, bude to pecka!" říká ve videu, o jehož realizaci se na facebooku českého biatlonu postaraly Eva Puskarčíková s Gabrielou Soukalovou, Švýcarka Elisa Gasparinová.

Se stejným vzkazem vyrukovaly také Finky Mari Laukkanenová a Kaisa Mäkäräinenová, mnohem dále pak zašla americká závodnice Susan Dunkleeová: „Dáme pivo a klobásu." Největší problém přelouskat český jazyk ovšem měla dvojice korejských biatlonistek. Spojení ‚Vemte celou rodinu' jim dalo hodně zabrat.

Divácký rekord zřejmě padne

Vstupenky na závody přitom rychle mizí. Na neděli už je vyprodáno, na pátek a sobotu jich mnoho nezbývá.

Očekává se, že padne divácký rekord sezóny na jednom závodu, každý den by mohlo do Vysočina arény zamířit až 30 tisíc fanoušků. Zatím největší návštěva při Světovém poháru byla okolo dvaceti tisíc diváků v Ruhpoldingu. Česko by tak překonalo tradiční německé či rakouské biatlonové bašty.

Páteční program v Novém Městě začíná od 15:10 hodin závodem smíšených dvojic, po něm budou v 17:30 následovat čtyřčlenné smíšené štafety. V sobotu se pojedou sprinty (12:30 ženy a 15:30 muži) a v neděli stíhací závody (13:00 ženy a 15:00 muži). Pokud máte do Nového Města na Moravě daleko, nebo už na vás nezbyly lístky, sledujte podrobné on-line reportáže na Sport.cz.

Navštívíte biatlonové závody v Novém Městě na Moravě?
Ano, už mám lístky
12,6 %
Ano, ale vstupenky jsem zatím nezakoupil(a)
2,3 %
Ne, nechystám se tam
5,5 %
Budu se dívat v televizi
79,6 %
Celkem hlasovalo 21758 čtenářů.

Reklama