Hlavní obsah

Všechny tři dny Světového poháru biatlonistů v Novém Městě jsou vyprodané!

Nové Město n.Mor.

Dva dny před úvodními závody Světového poháru biatlonistů v Novém Městě na Moravě jsou všechny tři programové bloky ve Vysočina Areně vyprodané. Hlediště s pevnými a mobilními tribunami na stadiónu má kapacitu zhruba 17 000 diváků, do prostoru okolo tratí, kde pořadatelé očekávají okolo dalších 15 tisíc fanoušků, mají návštěvníci vstup zdarma.

Foto: Hendrik Schmidt, ČTK/AP

Veronika Vítková

Článek

Současné "biatlonové šílenství" podpořily úspěchy českých reprezentantů na loňských olympijských hrách v Soči i v průběhu této sezóny. "Poslední vstupenky na páteční a sobotní program zmizely v předprodeji krátce po poledni. Takový zájem je pro náš biatlon zavazující," poznamenal prezident svazu Jiří Hamza.

"Na bouřlivou domácí atmosféru se těšíme," reagoval na zprávu o zcela zaplněných tribunách šéftrenér Ondřej Rybář. "Zprávu o vyprodaném hledišti jsme dostali už v Ruhpoldingu. Potom ještě pořadatelé přistavěli tribuny. Co více si můžeme přát. Také proto, že diváckou většinu by měli tvořit čeští fanoušci," dodal Rybář.

Do tréninků se už ve středu zapojily kompletní české týmy. Dopoledne se chystaly při oficiálním tréninku na střelnici ženy a muži se věnovali lyžařské přípravě. Odpoledne si oba celky role prohodily.

Vyhnou se chřipkové epidemii?

"Opět nás čekaly při lyžování nádherně vyříznuté stopy na klasiku. Takové jsem ještě v této sezóně neviděl. Je to vynikající. Stejně tak i pohoda na hotelu, kde se cítíme jako doma," pochvaloval si podmínky v Novém Městě kouč Rybář.

Odpoledne na střelnici biatlonisté zápolili s větrným počasím. "Zatím to nebylo nijak dramatické. Ale vítr může při závodě zlobit," řekl šéftrenér, který má při současné chřipkové epidemii jen obavu, aby viróza nepostihla někoho ze závodníků. "Snažíme se udělat maximum, aby se nám epidemie vyhnula. Na hotelu jsme izolovaní. Kdyby na nás něco mělo přijít, tak se neubráníme," řekl Rybář.

Reklama

Související témata: