Hlavní obsah

Nestřílel někdo za mě? Soukalová začala rychlou palbou, pak se vydala z posledních sil

Michal OsobaSport.cz

Za cílem svého úseku toho měla plné zuby, vypadala zničeně. „Marně vzpomínám, kdy jsem letos zničeně nevypadala,“ vyprávěla už s úsměvem o pár minut později. Na druhém úseku sice s českou smíšenou štafetou klesla v Novém Městě na Moravě z prvního místa na čtvrté, ale s minimálním odstupem na vedoucí trio.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Soukalová během závodu smíšených štafet při SP v Novém Městě na Moravě.

Článek
Fotogalerie

„Úplně jsem se vydala a nemohla zrychlit ani o vteřinu. Bohužel,“ připouštěla, že běžecká pohoda ještě není úplně taková jako v předchozích sezónách. Bouřící dav ji ale donutil se vymáčknout na maximum a pomoct k celkovému druhému místu.

Vítězné kalhotky v hledišti

„Podle kraválu, co lidé dělali na trati, jich tam stálo strašně moc. Bylo to ještě hlučnější než na mistrovství světa,“ porovnávala s předloňským biatlonovým svátkem.

V hledišti měla spoustu známých a příbuzných. „Jsme jak Hujerovi, kdybych vám vyprávěla, kdo všechno tady je, jsme tu ještě dvě hodiny,“ vtipkovala. V hledišti byl i jeden speciální transparent s nápisem „Vítězné kalhotky“ v narážce na Soukalové peripetie během olympiády v Soči.

Řev nadšených fanoušků přinášel na trati i komické situace. „Instrukce mi dával náš fyzioterapeut Roman Karpíšek. Jenže diváci tak strašně fandili, že jsem viděla, jak otvírá pusu a to bylo všechno. Tak jsem se nad tím jen pousmála a jela dál,“ popisovala dvojnásobná olympijská medailistka.

Za cílem čekal přítel

Na střelnici předvedla parádní položku vleže, na druhé střelbě dvakrát dobíjela. „U té ležky jsem byla hrozně překvapená, chvíli jsem si říkala, jestli někdo nestřílí za mě z druhého stavu,“ přiznávala s úsměvem.

„Ta střelba mi dodala sílu do druhého kola, jen jak jsem na stojce chtěla udržet náskok, první ránu jsem vystřelila moc brzo, měla jsme počkat třeba o dvě sekundy déle,“ vytkla si a spěchala se ohřát a obejmout s přítelem Petrem Koukalem.

„Ta atmosféra je tu neuvěřitelně nabuzující. Když je člověk mezi lidmi a slyší, jak to prožívají, je to něco neskutečného,“ oceňoval diváckou kulisu dvojnásobný olympionik v badmintonu.

Reklama