Hlavní obsah

Stíhačku vyhrála Domračevová. Soukalová skončila pátá, Vítková jedenáctá

Nové Město na Moravě
Aktualizováno

Gabriela Soukalová ve velmi hustém sněžení chybovala až na čtvrté zastávce, ve skvěle rozjetém závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě tak spadla z pódiových pozic a dojela pátá. Od startu si tedy polepšila o šestnáct míst. Stíhačku vyhrála Běloruska Darja Domračevová před Finkou Kaisou Mäkäräinenovou a Němkou Laurou Dahlmeierovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Soukalová ve stíhacím závodu v rámci SP v biatlonu ve Vysočina areně.

Článek
Fotogalerie

Veronika Vítková projela cílem na sedmnácté pozici, jenže byla dodatečně posunuta na jedenáctou příčku, protože ji na střelnici zdržela chyba Hildebrandové. Němka totiž omylem pálila do terčů Češky.

Vítková vstoupila do závěrečné stíhačky jako třetí se čtrnáctisekundovým odstupem na první Němku Lauru Dahlmeierovou, za níž v těsném závěsu odstartovala její krajanka Franziska Hildebrandová. České závodnici se podařilo dojet německé duo ještě před první střelbou, na té však na rozdíl od nich jednou minula a totéž se jí přihodilo i podruhé.

V polovině závodu tak vedla Hildebrandová před Francouzkou Dorinovou-Haberotovou a Běloruskou Domračevovou, která potvrzovala roli jedné z favoritek.

Na třetí střelbě už Hildebrandová udělala hned tři chyby, což ji stálo vedení v závodě. Naopak Soukalová v hustém sněžení stále střílela bezchybně a po třetí střelbě už byla první, před Bescondovou a Domračevovou.

Soukalové se poprvé nezadařilo až na poslední zastávce, kde udělala dvě chyby a vypadla z medailových pozic. Veronika Vítková na čtvrté střelbě signalizovala závadu na terčích. Později se zjistilo, že do jejích terčů nešťastně střílela Němka Hildebrandová. Za chybu soupeřky nakonec Vítkové bylo odečteno 52 vteřin. Životní závod zajela Eva Puskarčíková, která bere 14. místo. Barbora Tomešová poprvé v sezóně bodovala na 32. pozici, Jitka Landová končí o tři příčky za ní.

SP v biatlonu v Novém Městě n.Mor. (Žďársko):
Ženy - stíhací závod (10 km):
1. Domračevová (Běl.) 35:22,3 (4 tr. okruhy)
2. Mäkäräinenová (Fin.) -6,8 (4)
3. Dahlmeierová -14,9 (3)
4. Hinzová (obě Něm.) -24,0 (2)
5. Soukalová (ČR) -33,2 (2)
6. Glazyrinová (Rus.) -34,5 (3)
7. Džymová (Ukr.) -43,9 (2)
8. Tofalviová (Rum.) -45,5 (2)
9. Valj Semerenková (Ukr.) -48,2 (4)
10. Krjuková (Běl.) -49,1 (2)
11. Vítková -49,2 (5)
...
14. Puskarčíková -1:12,9 (3)
30. Tomešová -3:42,3 (5)
34. Landová (všechny ČR) -4:33,9 (6)

Reklama

Související témata: