Hlavní obsah

Biatlonista Moravec v Praze cestou na MS jen přestoupil

Martin KézrSport.czPrávo

Na MS biatlonistů do Finska nejel z domova, Ondřej Moravec přišel k odbavení rovnou z tranzitního prostoru ruzyňského letiště. Protáhl si soustředění v Pokljuce až do pondělního rána a v Praze jen přestupoval. "Musel jsem ale vylézt, s flintou byly děsné obstrukce," říkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonista Ondřej Moravec před odletem na MS do finského Kontiolahti.

Článek
Fotogalerie

Ve Slovinsku zůstal o několik dní déle než zbytek reprezentace. „Původně to bylo proto, že teprve na víkend za mnou mohla kvůli práci přijet žena, ale nakonec jsem prodloužení pobytu využil i k tomu, abych na sobě ještě zamakal a měl koncem sezóny zase z čeho brát."

Závěrečnou přípravu před šampionátem nechtěl pojmout jen relaxačně. „Pohárový kolotoč se točil tak rychle, že jsem toho měl už plné zuby, ale po pár dnech volnějšího režimu mě nebavilo se jen klouzat na lyžích. Cítil jsem, že kromě vyčištění hlavy taky potřebuju trochu přitrénovat," vykládal Moravec.

Podmínky jako ve Finsku

V Pokljuce zažil slunečno, ale i intenzivní chumelení. „Nakonec hodně foukalo i mrzlo. Takže jsem se tam dostatečně přiblížil podmínkám, které nás asi potkají ve Finsku," podotkl. Fyzicky se cítí lépe než před loňskou olympiádou, odkud přivezl tři medaile. „Ale tak, jak mi mentálně sedla střelba v Soči, tomu se asi nedokážu přiblížit, a jestli jo, tak klobouk dolů..."

V Pokljuce se snažil soustředit na každý vystřelený náboj. „Jestli teď cítím, že by mi to mohlo dobře běhat, pak bude mistrovství záležet hlavně na střelbě. Celou zimu se to jezdí tak, že bez nuly na přední umístění nedosáhnete," líčil Moravec, který stál v sezóně dvakrát na stupních vítězů po závodech na 10 km a k tomu byl finišmanem stříbrného mixu při domácí zastávce SP. „Smíšená štafeta by v Kontiolahti mohla být českým trumfem."

Nechce před sebe stavět žádné mety, každé individuální umístění do desítky by považoval za dobré. „Poslední svěťáky z mojí strany sice nebyly úplně ono, ale pořád jsem osmý celkově," připomíná, že tak vysoko ještě v závěru sezóny nikdy nefiguroval.

Do Světového poháru se započítává i MS. „Když něco dobře začalo, tak chci, aby to tak i skončilo," řekl.

Reklama

Související témata: