Hlavní obsah

Soukalová dala vzpomenout na Soči: Připadala jsem si jako ta stará dobrá Gábina

Kontiolahti

Stíhací závody biatlonistku Gabrielu Soukalovou hodně baví a ukázala to i při MS ve Finsku. Posunula se z osmnácté příčky na pátou. Připomněla báječnou olympijskou stíhačku, kde skončila čtvrtá a polepšila si dokonce o 25 míst.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Soukalová na střelnici.

Článek

Před startem nedělního závodu právě na Soči vzpomínala. „Tady jsem si ale s velkou ztrátou troufala někam k desítce. Pětka je proto neuvěřitelně krásná, jsem za ni ráda," tvrdila Soukalová, která sice chybovala na úvodní střelecké položce, ale další tři už zvládla čistě. „Dala jsem si za těch zvláštních větrných podmínek hodně záležet. Říkala jsem si, že se vyplatí počkat a vyčistit to než riskovat a jezdit po trestném kole."

Hodně jí pomáhal i dobrý pocit na trati. „Připadala jsem si jako ta stará dobrá Gábina. Cítím se nejlíp za celou sezónu, mám najednou hodně energie a raduju se z každé maličkosti," tvrdila Soukalová. „Bavilo mě to, i když jsem úplně vyčerpala fyzický fond," uvedla pro biatlon.cz.

Připadala si jako rolba

Nahrála jí i skutečnost, že počasí při stíhačce bylo daleko lepší než o den dřív v závodě na 7,5 km. „Podmínky si člověk nevybírá, ale v sobotu byl kolikrát vítr tak silný, že nebyla šance ani zamířit na terč. Navíc v husté chumelenici stopa nebyla projetá, připadala jsem si jako rolba," tvrdila v České televizi.

Když zvládla čistě střelbu vleže, marně doufala, že na stojku dorazí v okamžiku, kdy nebude tolik foukat. „I když jsem se snažila schovat v zadní části střelnice, vůbec to nepomohlo. Už když jsem zaujímala polohu, tak mi šel úplně mráz po zádech, jak byl vítr silný," popisovala Soukalová, které šanci na stupně vítězů vzaly tři rány mimo.

„Podmínky byly takové, že mě napadlo, jestli by nebylo lepší rovnou pálit do sněhu. Ani nevím, jak mi ty dva terče spadly," vracela se k sobotnímu martyriu.

Reklama

Související témata: