Hlavní obsah

Bronz má pro mě neskutečnou cenu, radoval se Moravec

Kontiolahti/Praha

Další báječné biatlonové představení, na jehož konci to zase krásně cinklo. Ondřej Moravec bronzem z vytrvalostního závodu na 20 km navázal na středeční stříbro Gabriely Soukalové. Oba navíc patří mezi členy zlaté smíšené štafety, takže Česko má z letošního MS ve Finsku už kompletní sbírku cenných kovů a to ještě šampionát zdaleka nekončí.

Foto: Markku Ulander, ČTK/AP

Ondřej Moravec po dojezdu do cíle vytrvalostního závodu na MS v Kontiolahti.

Článek
Fotogalerie

Moravec byl hodně rád, že vylepšil své čtvrté místo právě z této disciplíny z minulého šampionátu v Novém Městě na Moravě. „Bronz má pro mě neskutečnou cenu, já dvacku poslední dobou nějak nedával. Buď jsem ji úplně pokazil na střelnici, nebo mi těsně uniklo pódium jako předloni doma," uvažoval.

„Teď jsem konečně i na nejdelší trati do tří, což je nádherné," líčil pro Radiožurnál Moravec, jenž má už šest cenných kovů z velkých akcí. Tři získal v olympijském Soči a z MS dosud bral dva ze smíšených štafet, takže čtvrteční bronz je pro něj první individuální světovou medailí. „Sny mám a nějaké cíle taky, ale říkat je moc nahlas by bylo jen svazující. Lepší držet se trochu při zemi, a když se to povede, je pak všechno hezčí," usmíval se.

Na dvacetikilometrové trati v Kontiolahti minul z celkem dvaceti ran na střelnici jen jedinou. „Byl to těsný kalibr na dvě hodiny, na tuhle stranu mi to normálně nelítá," uvedl pro Českou televizi s tím, že si poslední ránu druhé položky asi až moc hlídal.

Moravec: Bolel až ten závěr

„Přehnal jsem soustředění, někdy z přemíry snahy pramení chyby," připustil. Hodně mu ale pomohl dobrý běžecký pocit. „Bolel až ten závěr, jinak jsem si dobře rozvrhnul síly.

„Těší nás, že dál sobě i fanouškům děláme medailovou radost," líčil v České televizi šéftrenér Ondřej Rybář a měl pro Moravce jen slova chvály. „Ondra rozjel závod rozumně a smekám před tím, jak zvládl závěrečnou střelbu vestoje a jak finišoval." Rybáře jen zamrzelo, že vynikající běh Michala Šlesingra pokazily tři chyby při střelbě.

Bronzový medailista z MS 2007 v této disciplíně obsadil 14. místo. „Chtělo to o dost lepší střelbu, nedal jsem ale první i poslední ránu. S třemi trestnými minutami to nešlo do desítky, i když běžecky jsem se cítil perfektně. Většinou když potřebuju, tak se dokážu koncentrovat a uhlídat si rány, ale dneska se mi to úplně nepovedlo," uznal Šlesingr, jenž byl přitom na trati druhý nejrychlejší.

Reklama

Související témata: