Hlavní obsah

Tak už ho máme! Biatlonistky se pochlubily křišťálovým glóbem

Praha

Sezónu snů má za sebou český biatlon. V závodech Světového poháru vystoupili čeští reprezentanti celkem 21krát na stupně vítězů, z toho šestkrát na ten nejvyšší. Do toho spadá i titul mistrů světa ze smíšené štafety a další dvě stříbrné a jedna bronzová medaile z MS. Na galavečeru po závěrečném podniku v ruském Chanty-Mansijsku převzalo kvarteto ve složení Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková malý křišťálový glóbus za triumf ve štafetě a fotografii s trofejí hrdě vystavilo na facebookovém profilu svazu.

Foto: Sport.cz

České biatlonistky (zleva) Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková na galavečeru IBU s cennou trofejí.

Článek
Fotogalerie

„Tak už ho máme!" nadepsaly snímek úspěšné české biatlonistky, které štafetu v rámci SP v sezóně třikrát vyhrály, jednou skončily druhé a jednou třetí. Jen na MS v Kontiolahti jim závod nevyšel podle představ, po selhání na střelnici dojely osmé. Radost z vydařené sezóny jim to však zkalit nemohlo a slavnostní vyhlášení vítězů celkové klasifikace Světového poháru si užily.

„Takovou sezónu jsem absolutně nečekal," přiznal v rozhovoru pro Českou televizi trenér Zdeněk Vítek. „Vyšel nám začátek, potom i prostředek zimy a až na malé zaváhání na mistrovství světa ve štafetě jezdily holky celou sezónu fantasticky. Není víc co komentovat, je to prostě paráda."

Exhibice v Jablonci s medailisty z MS

A fanoušci se ještě mohou těšit na exhibici v Jablonci nad Nisou - Břízkách. Středečního supersprintu se zúčastní kompletní reprezentační špička včetně všech medailistů z nedávného světového šampionátu v Kontiolahti. Účast přislíbila i Vítková, která si v posledním závodu Světového poháru poranila kotník. Jediný otazník visí nad startem Jaroslava Soukupa, který v Chanty-Mansijsku onemocněl.

Na rozdíl od loňského roku, kdy měli pořadatelé problém se sněhem, je letos připraven okruh dlouhý 800 metrů. V 16:00 začne nástřel a závod odstartuje o čtyřicet minut později. Nejdříve se pojedou kvalifikace, muže pak čekají i rozběhy a do finálových závodů, v kterých se budou střílet čtyři položky, se dostane osm až deset mužů i žen.

Už loni po úspěšné olympiádě v Soči praskal areál ve švech a po další vydařené sezóně očekávají pořadatelé nával fanoušků. „Stadiónek máme útulný, ale malý. Snažíme se pro diváky udělat co nejvíc prostoru, aby něco viděli. Čekáme možná ještě větší zájem, tak snad nám to tady nezboří," řekl ČTK šéf jabloneckého klubu Jan Matouš.

Reklama

Související témata: