Hlavní obsah

Vítkovou triumf v biatlonové anketě zaskočil tolik, že měla slzy v očích

Praha

Byl to pro ni šok. O nejlepším biatlonistovi sezóny 2014/15 letos rozhodovalo hlasování všech členů českého svazu a vítězně z něj vyšla trochu překvapivě Veronika Vítková. „Absolutně jsem to nečekala, emoce se mnou fakt docela cvičí,“ říkala Vítková rozechvěle v pražském divadle Hybernia zaskočená vlastním triumfem, který jí vehnal slzy dojetí do očí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vítězka ankety o nejlepšího biatlonistu sezóny 2014/15Veronika Vítková.

Článek

Na mistrovství světa sice Vítková zůstala bez individuální medaile, ale rozběhla tam zlatý mix a hlasující v anketě evidentně zhodnotili třináct jejích pódiových umístění v pohárovém seriálu, včetně premiérového prvenství při sprintu v Oberhofu. „Střílela jsem možná hůř než dřív, ale zase mi to celou sezónu docela fajn běhalo. Šampionát sice při individuálních startech nedopadl možná úplně podle očekávání, ale té prokázané dlouhodobé výkonnosti si vážím," vykládala Vítková, které patřilo 4. místo celkově ve Světovém poháru.

„Všechny změny se mně vyplatily, ať už to byly pažba u zbraně, rukavice nebo úprava střelecké polohy," přiblížila 26letá jilemnická biatlonistka, která na domácím trůnu vystřídala Ondřeje Moravce, který loni uspěl díky třem olympijským medailím. I letos získal na vrcholné akci tři cenné kovy. Z MS v Kontiolahti přivezl kompletní medailovou sbírku, v tuzemské anketě byl ale až ten druhý.

Hlasování fanoušků ovládla ženská štafeta

„Já jsem opravdu tím pořadím hodně překvapená. Dozvuky úspěšné zimy jsou už ale pryč, pauza byla jen do konce dubna. Teď už zase dva týdny pilně trénujeme. Kolo, běhání, posilovna, kolečkové lyže a chystáme se i na sever na sníh," uvedla.

Hlasování fanoušků na webu ovládla ženská štafeta, která celou zimu závodila v sestavě Puskarčíková, Soukalová, Landová, Vítková, třikrát vyhrála závod SP a nakonec vybojovala křišťálový glóbus za prvenství v disciplíně. Trofej pro trenéra získal, právě o ženy se starající, Zdeněk Vítek. „Tušil jsem, že to bude těžké, ale nevěděl jsem, že zažiju i tolik krásných chvil," usmál se Vítek a hned vysvětloval, proč ženy jako trenérky v biatlonu nepůsobí. „Chlapi mají pevnější nervy, aby to s babama vydrželi."

Pocta Skokan roku pak připadla zlatému mixu z MS ve složení Vítková, Soukalová, Šlesingr, Moravec. „Šéfa nemáme, to ani není potřeba," s těmito slovy přebíral cenu finišman Ondřej Moravec. Tečka za galavečerem patřila zpívající biatlonistce Gabriele Soukalové, když speciálně pro ni složil bojovou píseň v rytmu Haka skladatel Michal Horáček a za interpretaci, krásné šaty i zrzavý přeliv na vlasech si vysloužila dlouhotrvající potlesk.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články