Hlavní obsah

Velká pocta pro Nové Město! Získalo cenu pro nejlepšího pořadatele SP v biatlonu

Szklarska Poreba

Nové Město na Moravě získalo na konferenci Forum Nordicum novinářské ocenění pro nejlepšího pořadatele závodů Světového poháru v biatlonu v uplynulé sezóně. Trofej dnes převzal v polské Szklarské Porebě na zasedání žurnalistů zabývajících se klasickým lyžováním a biatlonem ředitel novoměstských soutěží Vlastimil Jakeš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Start závodu smíšených štafet v Novém Městě na Moravě.

Článek

"I když jsme vyhráli hodnocení za minulý rok, vnímáme tuto trofej jako ocenění naší dlouhodobé práce. Nyní bychom měli tento úspěch využít při přidělování Světových pohárů v dalších letech," řekl ČTK Jakeš.

Do seriálu SP v biatlonu zasáhlo Nové Město poprvé v roce 2012. O rok později skončilo organizačním i diváckým úspěchem biatlonové mistrovství světa.

"Podle hodnocení Evropská vysílací unie (EBU) jsme byli v uplynulé sezóně nejlepší ve sledovanosti televizních přenosů ze Světových pohárů. Předstihli jsme i takovou biatlonovou velmoc, jakou je Německo," dodal Jakeš.

V nadcházející sezóně na Českomoravskou vysočinu zamíří v rámci Světového poháru běžci na lyžích (23. a 24. ledna). Příznivci biatlonu se mohou těšit 9. a 10. ledna 2016 na druhý nejvýznamnější biatlonový pohár IBU Cup. SP uspořádá Nové Město až o rok později.

Reklama

Související témata: