Hlavní obsah

Soukalová poslední ranou minula a v Östersundu přišla o stupně vítězů. Vítková byla sedmá

Östersund
Aktualizováno

Kvalitní výkon předvedla ve čtvrtečním vytrvalostním závodu žen na 15 kilometrů Gabriela Soukalová. Česká biatlonistka v Östersundu dlouho útočila na vítězství. Dvojnásobná stříbrná medailistka ze zimní olympiády v Soči střílela čistě až do závěrečné položky vestoje. Poslední rána, která minula terč, ji však připravila o pódium. Rodačka z Jablonce nakonec skončila v úvodním individuálním závodu nové sezóny Světového poháru pátá, Veronika Vítková navzdory dvěma chybám na střelnici doběhla sedmá. Z prvenství se radovala Italka Dorothea Wiererová.

Foto: Christine Olsson, ČTK/AP

Biatlonistka Gabriela Soukalová obsadila v Östersundu při úvodním individuálním startu v sezóně Světového poháru páté místo.

Článek
Fotogalerie

Soukalová trefila všech devatenáct terčů a až do poslední střely měla možnost zopakovat dva roky starý výsledek z Östersundu, kdy do SP vstoupila právě vítězstvím v "individuálu". Šestadvacetiletá česká biatlonistka však dvacátou ranou poprvé v závodě chybovala, a i když s číslem pět byla po projetí cílem jasně první, musela pak jen sledovat, jak ji soupeřky z medailových pozic odsunují.

Na vítěznou Wiererovou ztratila Soukalová 48,7 sekundy. Všechny její přemožitelky jely až za ní, takže znaly její konečný čas i mezičasy.

Vítková doběhla sedmá, bodovala i Landová

Na druhé příčce skončila navzdory dvěma zaváháním při střelbě s odstupem 14,1 sekundy Francouzka Marie Dorinová-Habertová, jež zaznamenala nejrychlejší běžecký čas závodu. Bronz brala jedna z posledních na startu Olena Pidhrušná z Ukrajiny, jež střílela bezchybně a na Italku ztratila 37,8 sekundy.

Vítková si připsala dvě chyby, minula jednou na každé položce vleže. S Wiererovou prohrála o 1,24,2 minuty. Vítková si připsala pátý běžecký čas, Soukalová šestý. Nejlepší české biatlonistky tak umístěním v top ten navázaly na nedělní bronzový vstup do SP ve smíšené štafetě.

Na body dosáhla ve čtvrtek ještě dvaatřicátá Jitka Landová. Eva Puskarčíková obsadila 46. místo, Lucie Charvátová 57.

Program Světového poháru v Östersundu pokračuje sobotními sprinty.

SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):
Ženy - vytrvalostní závod na 15 km:
1. Wiererová (It.) 42:17,0 (0 tr. minut)
2. Dorinová Habertová (Fr.) -14,1 (2)
3. Pidhrušná (Ukr.) -37,8 (0)
4. Eckhoffová (Nor.) -43,3 (2)
5. Soukalová (ČR) -48,7 (1)
6. Skardinová (Běl.) -1:04,4 (0)
7. Vítková (ČR) -1:24,2 (2)
8. Hauserová (Rak.) -1:42,6 (1)
9. Bescondová (Fr.) -2:15,6 (2)
10. Hildebrandová (Něm.) -2:19,8 (2)
...32. Landová -4:08,1 (3)
46. Puskarčíková -5:03,1 (4)
57. Charvátová (všechny ČR) -5:59,5 (6)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články