Hlavní obsah

Soukalová měla deficit, tak si dala šest desertů. A suverénně triumfovala

Östersund

Jako kometa vstoupila do nové sezóny česká biatlonistka Gabriela Soukalová. Šestadvacetiletá dvojnásobná medailistka ze ZOH v Soči má na svém kontě páté místo z individuálního závodu a v sobotu v Östersundu vyhrála sprint. „Dopadlo to celé nejlépe, jak jsem si jen mohla přát,“ řekla chvějícím se hlasem na stránkách Českého biatlonu. Do nedělního stíhacího závodu odstartuje se žlutým číslem pro vedoucí ženu Světového poháru.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Úsměv Gabriely Soukalové nikdy neomrzí.

Článek
Fotogalerie

Soukalová a druhá Italka Sanfilippová jako jediné dvě ženy v elitní desítce na střelnici ani jednou nechybovaly. Ve vytrvalostním závodu přitom Češka poslední ranou minula terč a připravila se o umístění na bedně.

„Řekla jsem si: Teď, anebo nikdy! Teď ji trefím. Prostě musím. Naprosto jsem se na ni upnula a nevyčkávala jsem zbytečně a chtěla jsem ji trefit hned, jak na ni najela mířidla," popsala Soukalová závěrečnou střeleckou položku. Přestože odstřílela přesně, ambice na vítězství neměla. „Myslela jsem si, že ostatní holky na tom budou mnohem lépe než já běžecky. Navíc jsem pak v tom posledním kole začala skutečně ztrácet. Byla jsem přesvědčená, že mě ještě někdo předběhne," dodala.

Na trati přitom byla třetí nejrychlejší. „To jsem ani netušila, ale určitě mi to lichotí. Jsem ráda, že mi vyšly nové lyže. Mám z nich skvělý pocit. A na trati jsem se zdaleka netrápila tolik, jako minulý rok," uvedla Soukalová.

A jaký je vlastně vítězný recept? „V pátek k večeři jsem snědla asi šest desertů. Měla jsem nějaký deficit. Takže dnes si zasloužím všechno, jen ne sladkosti," smála se rodačka z Jablonce. „Pro mě teď bude odměnou kvalitní spánek. Ten asi teď potřebuju ze všeho nejvíc. Zbytek si vynahradím po víkendu," upřesnila.

Do nedělní stíhačky odstartuje z prvního místa se žlutým číslem vedoucí závodnice Světového poháru. Na Italku bude mít patnáctisekundový náskok. „Upřímně řečeno jsem ani nedoufala, že by se mi někdy tohle ještě podařilo. Myslela jsem, že už to tehdy bylo naposledy, takže jsem si všechna žlutá čísla, vyjma jednoho, které jsem dala do dražby, schovala. Dodává mi to další a další chuť a baví mě to víc a víc. Což je úplně super, co víc si přát," uzavřela česká reprezentantka.

Reklama

Související témata: