Hlavní obsah

Krčmář pohřbil štafetu a trenér zuřil. Pro tohle není omluva, byl jsem ostrý, přiznal Rybář

Hochfilzen

Už po první střelbě přišla česká štafeta biatlonistů při SP v rakouském Hochfilzenu o šanci na solidní umístění. Na první položce totiž fatálně selhal Michal Krčmář, který se propadl až na 27. místo mezi absolutní outsidery. Jeho kolegové pak už na lepší než šestnácté místo tým vytáhnout nedokázali. Krčmář své selhání těžce nesl, navíc si vysloužil ostrou kritiku od šéftrenéra.

Foto: Sport.cz

Biatlonista Michal Krčmář na prvním úseku štafety v Hochfilzenu, který se mu vůbec nepodařil.

Článek

Krčmář se přitom hned po startu propracoval do čela závodu, jenže nejspíš zbytečně vyplýtval síly, které mu pak na střelnici chyběly při koncentraci. Netrefil ani po dobíjení dva terče a musel na dvě trestná kola.

„Na ležce jsem byl úplně bezradnej, rozhozenej. Vůbec jsem nevěděl, co mám dělat. Přitom jsem jel naprosto v pohodě, snažil jsem se držet vpředu, jet svoje tempo a takhle to dopadlo. Nevím, co si o tom mám myslet, prostě bezradnost," cituje nešťastníka české štafety server biatlon.cz.

Po svém úseku předával Michalu Šlesingrovi až na 24. místě a musel se připravit na pořádný „kartáč" od šéftrenéra Ondřeje Rybáře.

Přijel na střelnici tak, jak neměl

„Start docela vyšel, ale Krčmář mě rozzlobil. Udělal to netakticky. Přijel na střelnici tak, jak tam přijet neměl. Kolikrát jsem diplomatický, ale tentokrát jsem pro ostrá slova nešel daleko. Ztratili jsme po první střelbě kontakt, vlak se soupeři nám ujel. Pro to, co (Krčmář) předvedl, neexistuje omluva," rozčiloval se Rybář v rozhovoru pro Českou televizi.

Při střelbě se následně trápili i Šlesingr a Soukup. Na finišmana Ondřeje Moravce už zbyla dost nezáviděníhodná role.

„Ještě nikdy jsem snad nestartoval na posledním úseku takhle vzadu. Tam se motivace hledá těžko. To však neomlouvá moji ležku, kde jsem nechal z pěti ran tři terče. Asi vím, jak je nyní Krčmářovi, sám jsem si tím před lety nejednou prošel. Jenže dnešní závod nebyl jen o němi, ve střelbě jsme nebyli konkurenceschopní ani jeden," přiznal Moravec.

Pro závodníky i fanoušky namlsané českými biatlonovými úspěchy posledních let jsou výkony mužské části reprezentace v této sezóně zatím velkým rozčarováním. „Bohužel to nevyšlo. Nedaří se nám, to je jasné. Ale jedeme do naší oblíbené Pokljuky, tam to snad zlomíme," věří Šlesingr.

Reklama

Související témata: