Hlavní obsah

Slovenskou olympijskou vítězku vystěhují z bytu, neplnila si reklamní závazky

Bratislava

Dvojnásobnou olympijskou vítězku v biatlonu Anastasii Kuzminovou s manželem a dvěma malými dětmi vystěhují z bytu v Banské Bystrici. Dostala ho totiž jako sponzorský dar a podle společnosti VAV invest Kuzminová neplnila reklamní závazky.

Foto: Profimedia.cz

Anastasia Kuzminová získala pro Slovensko zlatou medaili na OH v Soči.

Článek

Kuzminová letos v červenci porodila dceru Olívii a má rovněž syna Jeliseje. Manžel Kuzminové tvrdí, že firma prostřednictvím právníka posílala olympijské vítězce dopisy ve smyslu: jsi těhotná, v reklamě nemáš co pohledávat. „Je těhotenství nemoc, když v tom čase Anastasia nemůže dělat reklamu?" klade si řečnickou otázku Daniel Kuzmin.

Manželé se dvěma dětmi musí opustit pohodlný pětipokojový byt, který má hodnotu 130tisíc eur (3,5 miliónu Kč). Na jeho odkoupení manželé nemají peníze. Pokud by chtěli v bytě zůstat, museli by firmě platit nájemné ve výši 1000 eur (27 tisíc Kč) měsíčně a to je pro ně rovněž nepřijatelné. „Máme dvě malé děti a nevíme, kde strávíme Vánoce," řekl Kuzmin deníku Plus jeden deň.

Zmíněný byt měl podle původní smlouvy přejít do vlastnictví Kuzminových po pěti letech reklamní spolupráce. Podle společnosti VAV invest situace vznikla neplněním smluvních podmínek ze strany Kuzminové. „Na tento fakt jsme ji opakovaně upozorňovali. Protože na naše výzvy nereagovala, od smlouvy jsme odstoupili," uvedla společnost.

Klub Dukla Banská Bystrica vyjádřil nad situací zklamání. Kuzminová, Ruska, která od roku 2008 reprezentuje Slovensko, se totiž po porodu pokouší o návrat do biatlonové špičky a nyní musí řešit existenční problémy.

Reklama

Související témata:
Vystěhování