Hlavní obsah

Nechci o biatlonu ani slyšet! vyhrknul zklamaný Moravec

Pokljuka

Věřil, že prolomí letošní nepříznivé výsledky českých reprezentantů a před dalšími závody se odrazí k lepším příčkám. Jenže v nedělním závodě s hromadným startem přišlo další zklamání. Ondřej Moravec doběhl s velkou ztrátou jako předposlední na 29. místě a po závodech ve slovinské Pokljuce přiznal, že o biatlonu nechce nějakou dobu ani slyšet.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Zklamaný Ondřej Moravec - letos stále bojuje s nepřesnou střelbou.

Článek
Fotogalerie

Zkušeného biatlonistu znovu zradila střelba. Na první ležce minul dvakrát a bylo po závodě. Další položky znamenaly vždy jeden trestný okruh. „Takto špatně jsem nejel ani svůj první hromaďák v kariéře. Absolutně jsem závod nezvládl, nic v něm nebylo dobře," povzdychl si.

Před nedělním startem měl Moravec velké odhodlání konečně prorazit a skončit alespoň v elitní desítce. „Věřil jsem, že masák bude konečně závod, ve kterém se to zlomí, chytím se a odrazím ode dna. No, a zase nic."

Hlavním problémem jednatřicetiletého reprezentanta v této sezóně je první střelecká položka. „Dnes jsem zahájil závod dvojkou, v sobotu stíhačku trojkou a před týdnem v Hochfilzenu zase dvojkou. Hned na úvod mi tak čelo startovního pole vždy zmizí daleko mimo můj dosah," popisuje, jaký vliv na psychiku závodníka má nepřesná střelba. „O biatlonu teď nechci několik dnů vůbec nic slyšet," dodal Moravec.

V nejbližších dnech Moravec s manželkou Veronikou očekává přírůstek do rodiny, takže ho čeká trénink v domácích podmínkách na Mísečkách. Zítra se zúčastní vyhlášení Sportovce roku, kde figuruje v elitní desítce. Pak musí znovu přepnout na biatlon - poslední prosincové pondělí se společně s Gabrielou Soukalovou zúčastní prestižní exhibice v Schalke Areně v Gelsenkirchenu.

Reklama

Související témata: