Hlavní obsah

Snažím se, ale sebe přechytračit nemůžu, povídala Soukalová po další lapálii s hůlkou

vap, ocSport.cz
Aktualizováno

Zase přitahovala problémy. Až se nad tím pousmála ještě na trati. To když u střelnice kostrbatě vytahovala hůlku zapíchlou v koberečku. I přes problém skončila Gabriela Soukalová ve sprinterském pokračování biatlonového SP v Ruhpoldingu druhá. O tři desetiny sekundy za Němkou Franziskou Hildebrandovou. Zase ta prokletá hůlka! Podruhé v téhle sezóně! Nebýt potíží, zřejmě by vyhrála.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Zpropadená hůlka! Gabriela Soukalová se pro ni musela po první střelbě vrátit.

Článek
Fotogalerie

Ale i na druhý stupínek kráčela Soukalová zvesela ozdobená českou vlajkou, kterou si zapíchla do vlasů.

Co se vlastně přihodilo v klíčovém okamžiku, když poprvé opouštěla střelnici? „Opřela se (hůlkou) víc, než měla," komentoval situaci pro ČT trenér Zdeněk Vítek.

Hůlka vzápětí závodnici vyklouzla z ruky, musela pro ni vracet. Ztratila snad sedm sekund.

„Tu gumu, která tam je, propíchla. Hůlka se tam zasekla," vysvětloval trenér. "Nedržela to dostatečně pevně, připravilo ji to o první místo."

Roztržitost už ji ani nepřekvapuje

"To jsem celá já, jsem prostě zmatkař. Mrzí mě to, štve mě to," povídala pro svazový web první žena průběžného pořadí Světového poháru.

Něco podobného se české biatlonové jedničce stalo i v první půlce prosince v Hochflizenu. "Už mě to snad ani nepřekvapuje. Snažím se, ale asi nemůžu prostě jen tak sama sebe přechytračit, když jsem taková," pokračovala Soukalová.

Často jí bývá připomínána i roztržitost. Loni v lednu v Oberhofu nechala poutko k hůlce dokonce v kabině a tamtéž jí po střelbě vypadla hůlka z ruky. V prosinci 2014 zase při exhibici na stadiónu Schalke při výjezdu ze střelnice zakopla, upadla a také přišla o hůl.

Odpočinek pomohl

Tentokrát se rozhodla během vánočních svátků odpočívat. Pomohly jí například povídky Zdeňka Svěřáka. "Hrozně jsem se těšila na startu, což považuju za základ výsledku," povídala Soukalová s tím, že její tělo odmítalo výrazně trénovat. "Jsem ráda, že jsem nešla přes závit, odpočinula si a zůstala zdravá," těšilo ji.

Dnešní trable ji připravily o triumf. Ne však o úsměv. "Vnímám, že není dobré, když nejsem schopná zvládnout obyčejné věci jako normální lidi," vzpomněla ještě jednou na potíže s hůlkou. "Na druhou stranu mě ale těší, jak jsem to zvládla, jak jsem se koncentrovala na střelbu, neboť ještě ve čtvrtek bych na sebe nevsadila," podotkla. "Zjistila jsem, že dobře načasovaný odpočinek neznamená ztrátu formy," radovala se usměvavá závodnice.

Reklama

Související témata: