Hlavní obsah

Šlesingr si svěží nepřipadal. Myšlenkám na dcerku se nešlo vyhnout, říkal Moravec

Zajel nejlépe v sezóně. Ale pocity neměl Michal Šlesingr po osmém místě nijak velkolepé. „Svěží jsem si vůbec nepřipadal,“ líčil pro svazový web nejlepší z českých biatlonistů ve sprinterském pokračování SP v Ruhpoldingu. Speciální závod zažil Ondřej Moravec, novopečený otec. Na trať vyrazil s myšlenkami na šestidenní dcerku Rozálii. „Jinak to ani nešlo, protože když jsem stál ve startovní bráně, hlasatel to sdělil celé aréně,“ říkal. V cíli byl třináctý. I on dal zapomenout na dřívější sezónní propadáky.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Michal Šlesingr v cíli závodu SP v Ruhpoldingu.

Článek

Šlesingr v sobě ještě cítil nedávnou nemoc. Přesto dosáhl slušného šestnáctého běžeckého času. Po první bezchybné položce mu patřilo průběžné dvacáté místo, po nule vstoje se už vyšvihl na osmou pozici, kterou udržel. „Konečně jsem prolomil ten tlak, který jsem si na sebe vytvářel. Dnes to lepší být nemohlo," liboval si.

Nabitý hektikou minulých dnů závodil Moravec a urval pořadí alespoň ve druhé desítce. Netěšila ho chyba u terčů, všemi deseti bral ovšem sedmý střelecký čas. „Teď se ještě potřebuju srovnat v běhu, protože po tom všem cestování a prožitcích spojených s narozením dcerky, jsem takový rozháraný," přiznal čerstvý táta Moravec, trojnásobný olympijský medailista a česká jednička minulých sezón.

O místo před něj se dostal nenápadný Michal Krčmář. „Mezi svátky jsem s Ondrou Rybářem (trenérem) hodně piloval střelbu. Vrátila se mi pohoda a tréninky v Ruhpoldingu mi pak potvrdily, že mi tady střelnice sedí," připomínal.

Pocity z tréninku dokázal převést i do závodu. „To mě těší úplně nejvíce!" Po úvodní střelbě byl 35., ale po druhé položce už dvanáctý!" Dnešní výsledek je jeho maximem ve SP. Dosud jím byla 13. příčka z Östersundu před měsícem. „Jenže ve Švédsku pokazil závod vítr. Tady to bylo na střelnici naprosto regulérní, proto má pro mě tento výsledek vyšší hodnotu. Vím, že jsem si ho vybojoval sám."

Reklama

Související témata: