Hlavní obsah

Vyhraje Světový pohár? Nejsem Fourcade, brzdí Soukalová optimismus

Ruhpolding

Už v první půlce ledna vyrovnala svůj rekord v počtu medailových umístění v individuálních závodech za celou zimu 2012/13. Při té bilanci jen těžko může být Gabriela Soukalová na jiném než prvním místě celkového pořadí Světového poháru v biatlonu.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Gabriela Soukalová v Ruhpoldingu během vytrvalostního závodu na 15 km.

Článek
Fotogalerie

"Stárnu, vím, co chci a tvrději trénuji," vypočítala šestadvacetiletá závodnice po třetí příčce v Ruhpoldingu, proč letos neskončila horší než sedmá a vládne světovému poli. Už pošesté v sezóně se dostala na stupně a naplnila tak normu být alespoň jednou při každém kole SP do třetího místa. "Našla jsem balanc. Důležité je být pozitivní a moc neočekávat."

Spíše obavy než velká očekávání měla i ve chvíli, kdy se ve čtvrtečním závodě s číslem sedm dostala do cíle a vedla. „Já nejsem nikdy optimistka," tvrdila po boji pro Radiožurnál, že si moc netroufala předčasně jásat.

Němce vrátila prohru

Udělala ovšem jedinou chybu při druhé zastávce na střelnici. Druhou ránu vstoje strhla a terč minula. Nepřesnost ji ale neposlala ze hry. A s šestým běžeckým časem to nakonec stačilo na medailové umístění.

I když jen těsně. Na čtvrté místo odsunula o pouhých devět desetin Němku Franzisku Hildebrandovou. "Dostávala jsem na trati informace, že s ní jdu ve vteřinách. Snažila jsem se jí vrátit ty tři desetiny ze sprintu," připomněla Soukalová těsnou prohru s Němkou v boji o vítězství minulý týden rovněž v Ruhpoldingu.

Její náskok v čele seriálu teď narostl o deset bodů na celkových 45 před Marií Dorinovou Habertovou. Francouzka měla sice nejrychlejší běh, ale připsala si dvě trestné minuty za nepřesnou střelbu a skončila šestá.

„Pořadí v čele se bude ještě hodně měnit. Nejsem Martin Fourcade," bránila se Soukalová s úsměvem srovnání s francouzským lídrem mužského SP.

V pátek je na pořadu v Ruhpoldingu štafeta mužů, v sobotu závody s hromadným startem a v neděli program v německém středisku ukončí štafety žen.

Která z biatlonistek je podle vás nejvážnější soupeřkou Gabriely Soukalové v boji o vedení ve SP?
Dorinová Habertová
10,9 %
Hildebrandová
2,2 %
Dahlmeierová
71,2 %
Mäkäräinenová
8,3 %
Wiererová
4,1 %
Vítková
2,1 %
jiná
1,2 %
Celkem hlasovalo 17388 čtenářů.

Reklama

Související témata: