Hlavní obsah

Fantastické tři dny, pochvalovala si Soukalová

Presque Isle

Zastávka v americkém Presque Isle byla pro české biatlonistky velmi úspěšná. Nejprve Gabriela Soukalová kralovala ve dvou individuálních závodech, poté s Evou Puskarčíkovou, Lucií Charvátovou a Veronikou Vítkovou mohla slavit i po štafetě. "Mám za sebou fantastické tři dny. Nepamatuju se, že bych se někdy v této době cítila tak dobře," těšilo Soukalovou.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Gabriela Soukalová na trati štafetového závodu v Presque Isle.

Článek

"Jsme samozřejmě nadšené. Víc není třeba říkat," zářila na tiskové konferenci největší hvězda české štafety. Pro Češky je skvělé, že se jim tak daří před mistrovstvím světa, kde znovu budou patřit mezi hlavní favoritky. "Můžeme si teď věřit, že jsme v dobré formě. Vše směřuje krok za krokem ke světovému šampionátu a doufám, že se tam předvedeme co nejlépe," uvedla Gabriela Soukalová.

Presque Isle byl specifický svými náročnými podmínkami. Závodnice trápil zejména mráz a tma. "Ve svěťáku jsem něco takového nezažila. Sjezdy byly náročné a na tmu na střelnici zvyklá nejsem," stěžovala si finišmanka Veronika Vítková pro web biatlon.cz. Její úlohou bylo udržet první místo. Pozici na čele převzala od Gabriely Soukalové, která přitom vyrážela jako devátá s téměř padesátivteřinovým odstupem, protože před ní jedoucí Charvátová se zdržela na jednom trestném kole.

Také Vítková přitom málem musela absolvovat jeden okruh navíc. "Už jsem se na něm viděla," líčila. Jeden z terčů dokázala trefit až tím úplně posledním pokusem. "Když jsem to nedala na druhý náboj, tak se mi hodně klepaly nohy. Chtěla jsem dělat i dřepy, ale na ty nedošlo. Naštěstí to pak spadlo a hodně se mi ulevilo," přiznala Vítková.

Po návratu do Evropy čeká biatlonistky příprava ve slovinské Pokljuce a od 3. března mistrovství světa v Oslu.

Reklama