Hlavní obsah

Co bude se štafetou? Puskarčíková se neuzdravila, ze šampionátu poletí domů

Oslo
Aktualizováno

Eva Puskarčíková na mistrovství světa v biatlonu závodit nebude a kvůli nemoci odjede domů. Jako náhradnice přiletí do Osla velmi pravděpodobně Barbora Tomešová. První úsek ženské štafety v pátek na šampionátu pojede původní náhradnice Jessica Jislová. Novinářům v Oslu to řekl kouč ženského týmu Zdeněk Vítek. "Nezlepšilo se jí to, nejspíš poletí domů," prohlásil trenér.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Eva Puskarčíková kvůli nemoci na MS předčasně skončila.

Článek

Puskarčíková už při příletu minulý týden měla lehké zdravotní potíže. Absolvovala jeden trénink, ale potom kvůli tomu, aby nenakazila ostatní členy výpravy, ulehla na samotce do postele. "Bylo mi fakt ouvej, ale už se to lepší a trochu se nudím," uvedla ještě v pondělí. Krátký testovací trénink týž den jí však uškodil a Puskarčíková má stále zvýšenou teplotu.

"Pět dní je nemocná. První dny měla zvýšenou teplotu a horečku a teď má jen teplotu, ale zkoušela lehký trénink a to jí spíš udělalo špatně než dobře," vysvětlil Vítek. "Nejspíš bude povolána Bára Tomešová, aby posílila tým," doplnil trenér.

Puskarčíkové sezóna tak pravděpodobně skončí, protože finále Světového poháru v ruském Chanty Mansijsku navazuje hned na MS. "Prozatím to tak vypadá. Času je málo. Ten výpadek v tréninku je pětidenní. A před tím měla dva lehké tréninky a už to vypadalo, že se o ni něco pokouší. Takže bych řekl, že to nemá smysl zbytečně lámat přes koleno," řekl Vítek. Puskarčíková je už s koncem sezóny smířená, uvedla to na svém facebookovém profilu.

Česká štafeta v lednu vybojovala stříbrnou medaili při Světovém poháru v Anterselvě, kde právě Puskarčíková běžela první úsek, a v americkém Presque Isle v únoru dokonce stejná čtveřice vyhrála. V předchozím ročníku si Puskarčíková s týmem připsala tři vítězství a jedno druhé místo. V individuální disciplíně byla v aktuální sezoně nejlépe devátá ve stíhačce v Pokljuce.

Reklama