Hlavní obsah

Soukalová věří v puzzle úspěchu. Štafetu na MS rozběhne náhradnice Jislová

České biatlonistky měly na MS v Norsku patřit mezi favoritky štafetového závodu, jenže po onemocnění Evy Puskarčíkové a vynuceném nasazení 21leté náhradnice Jessiky Jislové to je s ambicemi trochu ošidné. Závod začíná v 15:30, vysílá ho ČT sport a podrobnou on-line reportáž přinese Sport.cz.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Jessica Jislová nahradí ve štafetě Evu Puskarčíkovou.

Článek

„Možná je dobře, že se o nás už tolik nemluví v souvislosti s medailí. Přeju holkám, ať míchají karty někde kolem stupňů vítězů. Pokud Jess první úsek zvládne a nesplaší se na střelnici a potom ani Luca Charvátová, tak by to mohlo jít," říká trenér Zdeněk Vítek, jenž má o favoritkách jasno: „Německo, Ukrajina, Itálie."

„Vysoko ale může být i Francie či domácí tým, nevyzpytatelné jsou Polky i Rusky. Za umístění v první šestce budu opravdu rád," dodává Vítek. Na startu bude celkem 25 zemí. „Mám jediné přání, udržet klid na střelnici a přijet v kontaktu," říká Jislová, kterou čeká křest ohněm. „Zkusíme složit puzzle úspěchu," dumá Gabriela Soukalová, od níž se čeká, že případnou ztrátu dotáhne.

Lucie Charvátová během zimy nezvládla štafetu bez trestného kola. „Snad při střelbě srovnám hlavu i tělo. Jestli mám být nejslabším článkem, tak aspoň bez kroužení," doufá. „Šance na placku je, ale musí se to všem sejít," míní finišmanka Veronika Vítková. „Snad mi to holky dobře přivezou a ještě bude o co jet."

Reklama