Hlavní obsah

Šlesingr: Na medaili ze štafety máme, musí se to sejít

Je aktuálně nejlepším z českých biatlonistů a to Michal Šlesingr potvrdil i v závěrečném úseku štafety, kterou na mistrovství světa v Oslu dovezl v sobotu do cíle na pátém místě. Litoval ale, že nezvládl takticky závěrečný finiš o čtvrté místo, a věří, že mu ještě nějaké síly zbyly pro nedělní závod s hromadným startem, který má rád.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík, ČTK

Michal Šlesingr.

Článek

Viděl první skvělý úsek Michala Krčmáře, a když se po rozjíždění vrátil na stadion, zaregistroval chybnou stojku Ondřeje Moravce. "Bylo mi jasné, že to nebude o medaili, tak jsem se soustředil na boj o čtvrté místo," řekl Šlesingr. V něm se ocitl se silným rakouským sprinterem Dominikem Landertingerem. A prohrál i vinou taktické chyby.

"Cítil jsem se dobře, takže mě to dost mrzí, že jsem na něj nebyl schopen něco vymyslet," uvedl Šlesingr. Rakušan mu ujel těsně před koncem posledního stoupání. "Mohl jsem to zkusit nakopnout a zkusit ho urvat a zlomit, na druhou stranu on není žádné vořezávátko," upozornil.

Rakušan je totiž zhruba o hlavu větší než Šlesingr. "Takže je těžké na něj něco vymýšlet. Patří k těm nejrychlejším mezi biatlonisty a není to úplně snadné," uznal český závodník. "Když přijde do spurtu a člověk vyvine stejnou frekvenci, tak on má nohy o deset cenťáků delší, to musí být někde znát," vysvětlil.

Páté místo je pro něj ujištěním, že čeští muži mohou bojovat o medaili z vrcholné akce, na kterou ve štafetě ještě nikdy nedosáhli. "Víme to, že když nám to sedne, tak to dokážeme. Tohle to víceméně potvrzuje. Nesmíme zbytečně dobíjet, dělat taktické chyby a může to tam být," věřil.

V nedělním masáku chce udržet nervy

Šlesingr si jako všichni čeští biatlonisté prožil noční požární poplach v hotelu, za který mohli ukrajinští funkcionáři, kteří začali na pokoji kouřit a spustili ve dvě hodiny ráno čidla. "Ty cedulky jsou u každého zámku ke dveřím, ale to jsou prostě lidi, kteří to ani tak nepochopí," láteřil.

Na Ukrajince má spadeno, neboť v zákulisí se hovoří o jejich dopingu, navíc Sergej Semenov ho ve stíhacím závodu zavřel v zatáčce a Šlesingr kvůli tomu spadl. "Každý večer tam vyvádí a chlastají a tentokrát i hulili. Počkali jsme tedy, až nám řekli, že si nějaký blbeček zapálil, a šli jsme zase spát," popisoval noční anabázi.

Věří, že mu ještě zbyly síly do posledního nedělního závodu. "Je to poslední závod, těším se na něj. Je to kontaktní závod, který mám rád, takže to někde ze sebe vyškrábu," prohlásil. "Formu běžeckou mám slušnou, jde o to udržet nervy a trefit to," dodal.

Získá biatlonista Michal Šlesingr na MS v Oslu medaili v nedělním závodu s hromadným startem?
Ano
60,3 %
Ne
39,7 %
Celkem hlasovalo 959 čtenářů.

Reklama

Související témata: