Hlavní obsah

Soukalová najela soupeřce na lyže, pak děkovala fanouškům

Velmi důležitý závod na konci biatlonové sezóny zvládla s noblesou. Gabriela Soukalová vystoupala po čtvrtečním sprintu v ruském Chanty-Mansijsku na stříbrný stupínek, získala malý křišťálový glóbus pro vítězku disciplíny a opět zářila radostí. V boji o celkový triumf v seriálu Světového poháru ještě zvýšila náskok na Marii Dorinovou Habertovou z Francie.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Soukalová při sprintu SP v Chanty-Mansijsku.

Článek
Fotogalerie

„Jsem moc vděčná českým fanouškům, které jsem prostřednictvím facebooku žádala o pomoc. Určitě mi posílali energii, protože na trati jsem se cítila podstatně lépe, než v předchozích dnech tady. Takže, díky lidi!" vzkázala ze Sibiře Soukalová.

„Ještě v úterý vypadala Gabča jako přejetá parním válcem. Stěžovala si, že ji bolí v krku a hodně se uzavřela do sebe. Ve středu už začínala blbnout, to bylo dobré znamení. Spala snad čtrnáct hodin a závod zvládla perfektně. Cítil jsem z ní, že to dobře dopadne," usmál se trenér Zdeněk Vítek. „Zdenda věděl, co potřebuju slyšet. Dokázal mě uklidnit," líčila Soukalová.

V závodě odstřílela čistě obě položky a po stojce figurovala v čele pořadí. Přitom, když opouštěla střelnici, málem srazila domácí Slepcovovou, které najela na lyže. „Další kousek do sbírky Gabčiných kuriozit," usmál se Vítek.

Malý glóbus raději hned odevzdala

Soukalová hned na stupních vítězů dostala malý glóbus za celkové vítězství ve sprintu. Z devíti závodů na nejkratší trati v sezóně nasbírala jasně nejvíc bodů. „Malý glóbus jsem raději předala masérce Pétě, aby se o to moje miminko postarala. Já bych trofej někde samou radostí zapomněla," líčila na svazovém webu Soukalová.

Podobně může vyhrát celkově i ve stíhačce a masáku. Hlavním plánem je ale zisk velkého křišťálového glóbu. Jistotu může mít v sobotu, pokud Francouzka nevyhraje. V případě jejího triumfu Soukalové stačí dojet na osmém místě. „Udělám, co bude v mých silách. Určitě jsem blíž, než se mi původně zdálo a toužím všem ukázat, i těm co mě nevěří, že na to mám," řekla česká biatlonistka.

Reklama

Související témata: