Hlavní obsah

Svatba? Snad si mě jednou někdo vezme, doufá Soukalová

Jablonec nad Nisou

Mohla to být parádní tečka za životní biatlonovou sezónou, jenže ani po exhibici v Jablonci nad Nisou Gabrielu Soukalovou odpočinek nečeká. Začátkem dubna se vrátí do Ruska, odkud si přivezla velký křišťálový glóbus, v Ťumeni ji čeká lukrativní exhibice.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gabriela Soukalová při domácí rozlučce se sezónou v Jablonci nad Nisou.

Článek

Vítězka SP Soukalová se vrátila s velkým glóbem

Nechce se vám už běžky a zbraň na čas odložit?

Je pravda, že spousta lidí si myslí, že teď budu měsíc odpočívat, ale chystám se v pátek odjet trénovat do zahraničí, abych v Ťumeni moc netrpěla. Celý duben se chystám překlenout dvoufázovými tréninky…

Pak už dojde na dovolenou?

Doufám, že to letos aspoň na týden vyjde, to by bylo super. Ale nic naplánovaného nemám. Jsem ráda spontánní, když se můžu jeden den rozmyslet, že zítra pojedu, kam mě napadne a jedu. Nemám ráda dlouhé plánování.

Svatba s přítelem Petrem ve vašich plánech zatím není?

(úsměv) Doufám, že si mě v budoucnu někdo vezme, to by bylo super. Ale kdy? To se uvidí.

Jak se budete srovnávat s očekáváními v příští sezóně? Zažila jste to už po olympiádě.

To byla velká rozcvička, asi mě to mělo proškolit, abych pak byla schopná zvládat i takové situace, které přijdou teď. Ale motivaci do příští sezóny nebude problém najít. Těším se na to, protože nemám ráda jednoduché úkoly a tohle bude hodně těžká výzva.

V Jablonci na vás opět přišly tisíce diváků. Má mánie v Česku ještě kam stoupat?

Lidí je tu rok od roku víc a celé to tu bylo zábavnější než na svěťáku, na druhou stranu je to tenký led. Když se daří, tak si to člověk neuvědomuje, ale i české publikum je kolikrát dost drsné, že když se vám dvakrát nezadaří, všichni se otočí zády.

Měla jste v Jablonci i rodinu?

Mamka je tady, taťka bohužel nemohl přijít. Bohužel se jeho stav v minulých dnech zase začal zhoršovat. Těšila jsem se, že i jemu udělám radost. Doufám, že to bude možné v příštím roce, nebo že se to aspoň bude zlepšovat v následujících dnech.

Reklama

Související témata: