Hlavní obsah

Mistrovství světa Gábinu odrovnalo, v závěru to neměla lehké, říká biatlonový trenér Rybář

Jablonec nad Nisou

Další meta byla českým biatlonem pokořena. Šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář takhle vnímá zisk velkého křišťálového glóbu a tvrdí, že Gabriela Soukalová prodává ohromný závodní potenciál. „Sezóna se celá nesla v tom duchu, aby se povedlo získat trofej, která je snem každého sportovce i trenéra. Pro nás je to vlastně poklad,“ říká na rovinu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéftrenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář.

Článek

Triumf české hvězdy ale pro něj není senzací. „Vím, co v Gábině je, že to své závoďáctví umí prodat, i když to neměla v závěru lehké psychicky. Když to zvládla, spadl mi kámen ze srdce," přibližuje šéftrenér, který měl vždy pro Soukalovou pochopení. „Někdy vyžaduje individuální přístup, ale zaslouží si ho," míní.

Soukalová rozjela sezónu parádně, brzy získala žluté číslo pro vedoucí ženu SP a už ho prakticky nepustila. „Po návratu z americké štace už bylo cítit, že má našlápnuto pro glóbus. Mistrovství světa ji ale trochu odrovnalo, tam jsem viděl, jak toho Gábina měla plné zuby. Dokázala ale na Sibiři zmobilizovat všechny síly a zase ukázala, jak umí být zaťatá a koncentrovaná," vypráví Rybář.

Tuší, že na příští zimu je laťka nasazená vysoko a že bude třeba Soukalovou ochránit od rozličných tlaků. „Musíme najít rovnováhu mezi tím, co pomůže, co ji posune dopředu, nebo co aspoň udrží výkonnost, kterou má. Jak s tím naložíme, za to jsme zodpovědní právě my v realizačním týmu," vykládá šéftrenér.

Reklama

Související témata: