Hlavní obsah

Rozechvění Gábiny chápu. Dala taťkovi nejlepší dárek, říká maminka Soukalové

Jablonec nad Nisou

Doma u televize sledovala matka Gabriely Soukalové celkový triumf své dcery ve Světovém poháru. Bývalá běžkyně na lyžích, držitelka stříbrné medaile z olympijské štafety v Sarajevu 1984, to prožívala s pohnutím a měla logicky velikou radost.

Foto: Profimedia.cz

Gabriela Soukalová starší.

Článek

„Je to hlavně Gábinin úspěch, jako máma chápu její rozechvění. Splnila si velký sen, samozřejmě to těší i všechny doma. Je to krásný pocit, když rodiče mohou být pyšní na své dítě," tvrdí maminka, která závodila ještě pod dívčím jménem Svobodová.

Později stála i na startu kariéry své dcery. „Byli jsme s manželem oba u toho, když začínala, stálo to všechny spoustu času i nervů, ale dřina se vyplatila. Když děláte něco pořádně a daří se, tak to je nejlepší, co se může stát," líčí Gabriela Soukalová starší.

„Už od Gabčiných olympijských medailí ze Soči vím, kdo je doma nejúspěšnější. Hlavně jsem ráda, že se z ní povedlo vychovat slušnou holku," usměje se.

Velké oslavy zisku křišťálového glóbu nepořádala. „Nalila jsem si s vnukem, i když ještě není plnoletý. Pak přišli kamarádi, tak jsme bouchli i šampus. Manžel s ohledem na svou nemoc nemůže ani kapku, ale já byla ráda, že jsme si ho přivezli z nemocnice a mohl ty závody vidět doma. Gabčin úspěch je pro taťku určitě nejlepší dárek, jaký mohl dostat. Všichni doufáme, že to urychlí jeho uzdravení. Viděla jsem na něm, jak byl nadšený," vypráví matka letošní vítězky SP.

„Každý závodník vám řekne, že velký glóbus je víc než medaile z mistrovství světa, protože odráží výkonnost během celé sezóny. Když máte týden co týden třikrát či čtyřikrát závodit, tak je to zátěž pro tělo i duši. Pro Gabču je to krásná náplast, když jí to letos při šampionátu na Holmenkollenu necinklo," uvažuje matka, která vychovávala biatlonový potěr na gymnáziu v Jablonci.

Reklama