Hlavní obsah

Tituly v letním biatlonovém sprintu mají Soukup a Puskarčíková

Letohrad

Nečekané vítěze měl úvodní sprint na mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu. Mezi ženami triumfovala v závodu na 7,5 km Eva Puskarčíková, mužům na desetikilometrové trati kraloval Jaroslav Soukup. Závod se nevydařil Michalu Šlesingrovi, Ondřeji Moravcovi ani Gabriele Koukalové, další reprezentantka Veronika Vítková doběhla třetí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonistka Eva Puskarčíková na archivním snímku.

Článek

"Vůbec jsem to nečekal, protože zdejší trať patří k nejtěžším. Před střelnicí je táhlý kopec, který bere hodně sil i koncentraci. Před první ránou jsem se musel vždy hodně vydýchat," řekl Soukup, který zvítězil s téměř patnáctisekundovým náskokem před Lukášem Kristejnem.

"Kolečkové lyže rozhodně nejsou mojí parádní disciplínou, bojím se," přiznala Puskarčíková, jež stejně jako Soukup minula jediný terč a v cíli měla na druhou Slovenku Paulínu Fialkovou k dobru téměř devět sekund. "Nejelo se mi vůbec dobře, o to větší mám teď radost. Myslím, že na kolečkových lyžích je to můj nejlepší výsledek," dodala.

Naopak Koukalová netrefila v každé ze dvou položek hned čtyřikrát a nakonec obsadila až 12. místo. "Gábina dnes nebyla na závod koncentrovaná. Na parkovišti naťukla jiné auto, pak přišla pozdě na nástřel i na start," povzdychl si trenér Zdeněk Vítek. Moravec skončil 11., Šlesingr o pět příček za ním.

Mistrovství ČR v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu (Orlickoústecko) - sprint:
Muži (10 km):
1. Soukup 24:52,6 (1 tr. okruh)
2. Kristejn (oba SKP Kornspitz Jablonec) -14,5 (2)
3. Pidrušnyj (Ukr.) -16,1 (2)
...
5. Krčmář (SKP Kornspitz Jablonec) -21,0 (2)
Ženy (7,5 km):
1. Puskarčíková (SKP Kornspitz Jablonec) 20:26,1
2. P. Fialková (SR) -8,8 (2)
3. Vítková -18,0 (3)
...
5. Zvařičová (obě SKP Kornspitz Jablonec) -45,1 (1)

Reklama