Hlavní obsah

Koukalová se ve Finsku opět zamilovává a sakruje. Krčmář si ji maže na chleba

Praha

Poutá pozornost, i když chybí. Gabriela Koukalová nebyla na předsezónní tiskové konferenci biatlonistů v Praze, ale na startu nového ročníku Světového poháru na konci měsíce ve Švédsku už absentovat nebude. Zůstala ve finském Vuokatti, aby doháněla tréninkové manko a dostávala se do pohody. "Jsou tam spolu s Michalem Krčmářem, nechtěli jsme, aby cestovala sem a tam," vysvětlil v Praze šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. Více se o hvězdě týmu nemluvilo.

Gabriela Koukalová při tréninku s Michalem Krčmářem ve VuokattiVideo: Facebook Gabriely Koukalové

 
Článek

A co samotná závodnice? „Opět se zamilovává... Do biatlonu!" potvrzuje titulek článku na svazovém webu, co je podstatou jejího prodlouženého pobytu na severu Evropy.

„Den za dnem se cítím lépe a lépe jak na tréninku, tak i po psychické stránce. A to ve mně vzbuzuje naději, že brzy už snad bude vše tak, jak má být," hlásí z Vuokatti, Minulý týden vyhrála oba kontrolní testy českého týmu, sprint i závod s hromadným startem. „Ale moji skutečnou formu odhalí až opravdové závody," je jí jasné.

Z jejích stránek ale srší optimismus, i když... „Ten kluk si mě namazal na chleba," komentovala průběh tréninku střelecké stojky s Krčmářem. Společnost jí tam dělá i masérka Petra Sedláčková a trenéři Jiří Holubec a Aleš Ligaun.

Není to poprvé, co před startem SP zůstala mimo ČR. „Tady mám klid, mohu se koncentrovat na práci a neztratím celý den cestováním. Jednoduše spořím energii. Během sezóny se nacestujeme hodně," vysvětluje.

Měnila společnost

Její příprava se už během léta a podzimu občas lišila od přípravy týmu. Nebyla například na úvodním soustředění právě ve Vuokatti, protože dala přednost pobytu v Ramsau a na ledovci Dachstein. „Dostala jsem se tak i do jiného kolektivu lidí, a to je také příjemný impuls," připomíná, jak se chystala ve společnosti dálkových běžců Petra Nováka a Stanislava Řezáče nebo po boku českých běžkyň na lyžích.

Má zdá se znovu pozitivní energii, které se jí před časem poněkud nedostávalo. „Mojí největší motivací je, abych se biatlonem opět bavila, abych milovala to, co dělám," říká a je zřejmé, že se tak už děje, byť při tréninku, jak ukazuje video, také pořádně sakruje.

„Už se moc těším, až se rozeběhne sezóna. Opět se bude něco dít. A budu mít konečně i feedback na tu dlouhou tréninkovou dřinu."

SP začíná biatlonistům v neděli smíšenou štafetou, příští týden jsou na pořadu vytrvalostní závod, sprint a stíhačka. Koukalová bude obhajovat triumf v seriálu, má šanci přidat do sbírky další medaile z MS v únoru v Hochfilzenu, ale myslí už i příští sezónu. "Vše, co dělám, dělám kvůli olympijským hrám 2018. Vnímám je jako vrchol svojí sportovní kariéry."

Po Pchjongčchangu chce mít děti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články