Hlavní obsah

Jsem hrobař, plakala Puskarčíková a Krčmářovi se omlouvala

Östersund/Praha

Věřili, že po předchozích třech třináctých místech se jim ve štafetě dvojic konečně podaří dostat alespoň do elitní desítky, jenže hned první pokažená střelecká položka vleže v podání Evy Puskarčíkové vzala českému biatlonovému páru naděje. „Jsem hrobař,“ plakala pětadvacetiletá rodačka z Harrachova a Michalu Krčmářovi se za zkažený závod a konečné čtrnácté místo omlouvala.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Eva Puskarčíková s Michalem Krčmářem v Östersundu.

Článek

Puskarčíková totiž musela hned dvakrát na trestný okruh a kontakt s většinou závodnic před sebou ztratila.

„Od půlky úvodního kola jsem se soustředila na střelbu, myslela jsem na to, abych nic nepodcenila," vyznávala se v rozhovoru pro biatlon.cz.

„A právě to bylo špatně," věděl šéftrenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář. „V závodě musí pracovat automatismy úplně stejně, jako při tréninku," dodával.

Krčmář svou parťačku utěšoval

Puskarčíková se bezprostředně po skončení závodu Krčmářovi, který trefil prvních devatenáct terčů a chyboval až u toho posledního, omlouvala.

„Řekl jsem jí, ať je ráda, že se jí to stalo právě v tomhle závodě, poučí se a ve středu bude na startu vytrvalostního závodu v plné síle a s čistou hlavou," utěšoval svou parťačku Krčmář, jenž se navzdory solidnímu výkonu pral s místy zmrzlou tratí.

„Moje jízda hodně vychází z nohou, ale ty mně na ledových plotnách při odrazu ujížděly. Pak jsem vždycky na trati poloviční, moje ruce na vše nestačí," posteskl si pětadvacetiletý závodník.

Reklama