Hlavní obsah

Koukalová se proměnila v Sáblíkovou, za rozbřesku se švédským městem neslo její pištění

Östersund

Zvesela může jít do boje. Drobné trable pobavily Gabrielu Koukalovou a dnes ji čeká ostrý start do sezóny. Vyrazí do první individuální bitvy nového ročníku Světového poháru ve švédském Östersundu.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová během závodu smíšených štafet v Östersundu.

Článek

Pravá zima jí včera nabídla i jisté záludnosti v přípravě na dnešní vytrvalostní závod na 15 km. Před obědem, daleko na severu vlastně za rozbřesku, nečekaně klouzala při běžném výklusu.

„Moje hlasité jééééé, ááááá, a další pištění se neslo po celém městě," líčila se smíchem pro svazový web biatlon.cz se, jak se na chvíli tak trochu proměnila v rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou. Nestabilní pozici bez dlouhých nožů ale zvládla. A dál mohla vyhlížet dnešní vytrvalostní závod v drsných severských kulisách.

SP v biatlonu - Östersund
Vytrvalostní závod žen na 15 km, start v 18:00 h,
Na startu bude vedle Gabriely Koukalové (číslo 20) i Veronika Vítková (8), Eva Puskarčíková (12), Lucie Charvátová (37) a premiérově na dlouhé trati i Jessica Jislová (58).
Vítězství z loňského roku v závodě obhajuje Italka Dorothea Wiererová, Koukalová doběhla s jednou trestnou minutou pátá.
Vysílá ČT Sport. On-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Dnešek ukáže, jak na tom vskutku je. Jak se na ní projeví dohánění tréninkového manka, očekávané poryvy větru, nové praktiky při střelbě...

„Čím budou podmínky těžší, tím to bude pro mě lepší. Tak to mám nejraději," dodávala si kuráže obhájkyně prvenství v celkové klasifikaci seriálu.

Nevydařený štafetový mix byl jen takřka nezávazným testem. Dnes přichází první velká zkouška. Na programu je vlastně nejstarší biatlonová disciplína. V závodním programu je od úvodního mistrovství světa v Saalfeldenu roku 1958. Čtyři střelecké položky, 15 km pro ženy (20 pro muže). Bez trestných kol, zato s minutou navrch za každý netrefený terč.

Reklama

Související témata: