Hlavní obsah

Z trati měla strach, přesto Puskarčíková trumfla i Koukalovou

Praha/Östersund

Z pětice českých reprezentantek byla ve středečním individuálním závodě biatlonistek nejpřesnější. Ve větrné loterii ve švédském Östersundu na 15 km udělala Eva Puskarčíková „jen“ čtyři chyby, přičemž všechny spáchala na druhé střelbě vleže, čímž pohřbila naděje na lepší umístění. I přesto obsadila 15. pozici. „Je to můj nejlepší výsledek na této trati a jeden z nejlepších v kariéře takže super,“ řekla pětadvacetiletá závodnice pro biatlon.cz.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Eva Puskarčíková během vytrvalostního závodu ve švédském Östersundu.

Článek

Potřetí v kariéře absolvovala v rámci Světového poháru „individuál" u jezera Storsjön a potřetí si připsala čtyři omyly na střelnici. Co bylo výrazně lepší, byl výsledek. Předloňské 42. a loňské 46. místo zlepšila o více než třicet příček. Patnáctá pozice je jejím dosavadním maximem v tomto typu závodu. Předčila i vítězku loňského celkového pořadí SP Gabrielu Koukalovou, která skončila 17. Z reprezentačních kolegyň byla lepší jen devátá Veronika Vítková.

„Na tuhle disciplínu koukám s respektem. Je pro mě dlouhá a neoblíbená. Nechci patnáctku přepálit, protože se jí bojím. S tempem se prostě hodně peru, tělo mě rychleji nepustí," pravila Puskarčíková.

Šla položku za položkou

Ačkoliv měla rodačka z Jilemnice strach, tři ze čtyř položek zvládla čistě a bojovala o umístění v Top 10. Jenže přišla druhá střelba vleže a čtyři minely zhatily veškeré šance. „Trenér Vítek mi říkal, že jsem měla všechny rány vpravo na pět hodin. Mým štěstím asi bylo, že jsem nehleděla na celkový výsledek, ale šla jsem položku po položce. Proto jsem se i zmátořila na tu poslední a dala ji zase za nula," vysvětlovala.

„Je to jeden z nejlepších výsledků v mé kariéře, takže super. Dost mě to navnadilo do další práce," uzavřela Puskarčíková.

Reklama