Hlavní obsah

Ježíš, to bylo utrpení! ulevila si Koukalová. Proč vypustila souboj s Němkou?

Před týdnem v Östersundu ve stíhačce triumfovala, tentokrát ale stejný závod v Pokljuce české biatlonistce Gabriele Koukalové vůbec nevyšel. Hlavně střelecky se obhájkyně velkého křišťálového glóbu velmi trápila. I přes nepřízeň osudu v závodě si ale zachovala duch fair play.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Biatlonistka Gabriela Koukalová po stíhacím závodě v Pokljuce.

Článek

Koukalová vybíhala ze slibné sedmé příčky z pátečního sprintu. Když na první položce nezaváhala a přidala skvělý běžecký výkon, brzy se vyšvihla na třetí místo a zdálo se, že bude znovu útočit na pódium.

Veškeré naděje na solidní umístění ale pohřbily tři chyby na druhé položce. „Ježiš, to bylo dnes utrpení! Snad to příště půjde líp," komentovala svůj výkon na facebookové stránce Koukalová.

Zároveň si pochvalovala, že ji zastoupila krajanka Eva Puskarčíková, která v životním zápase vybojovala třetí místo: „Ještě, že Evík zachránila nejen naši bilanci na stupních, ale také hlavně Vaše dobré nálady."

Fanouškům musela Koukalová vysvětlovat své počínání v cílové rovince, kde pustila před sebe Němku Miriam Gössnerovou, která ji tak odsunula na konečné 26. místo.

„V posledním kopci jsem se totiž omylem s Miri Gossner zamotala a přišlápla jí lyži. Spadla kvůli mně, takže mi přišlo fér na ní počkat před cílovou čárou a omluvit se jí tím gestem," vysvětlovala svůj počin, což její příznivci na Facebooku kvitovali.

„Musím uznat, že jsi třída Gábi. Bylo to od tebe opravdu férové gesto. Tleskám a i nadále fandím!" napsal jeden z nich.

Koukalovou a spol. mohou fanoušci povzbudit už v nedělní štafetě. A hlavně pak už za necelý týden v domácím kotli stadiónu v Novém Městě na Moravě. „Ještě zvládnout zítřek a pak hurá do NMNM," těší se už také česká biatlonová hvězda.

Reklama

Související témata: