Hlavní obsah

Moravec sháněl ovládání na playstation. Ale nejradši bych jel za dcerou, přiznává

Michal OsobaSport.cz

Den závodního volna mají biatlonisté v Novém Městě na Moravě mezi čtvrtečním sprintem a sobotní stíhačkou. Ondřej Moravec ho může trávit vcelku zvesela, vždyť z českých závodníků zajel nejlépe a na sobotu má velmi dobrou výchozí pozici. A tak mohl řešit vcelku úsměvné starosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Moravec během střelby ve sprintu Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě.

Článek

„Lidičky, mám k vám prosbu, sháníme dva ovladače na PS 4. Bylo by to do soboty večer z okolí Nového Města na Moravě,“ vyvěsil na svůj oficiální Facebook. Zatímco část ženského biatlonového týmu volí pro zkrácení dlouhých chvil mezi tréninky, závody a regenerací vyšívání, pro Moravce a spol. je jedničkou právě herní konzole playstation.

Po čtvrtečním sprintu si posteskl: „Nějak se nám virtuální realitu nepodařilo rozchodit, to jsem zklamaný.“ Včera po poledni ale už mohl na Facebook napsat: „Máme pořešeno.“

Samozřejmě by si Moravec dovedl představit i příjemnější strávení volného dne. „Nejradši bych jel domů, neviděl jsem dceru měsíc, to mi hrozně chybí. Ale asi to nedopadne,“ tušil otec téměř roční Rozálie.

Stíhačky mu letos jdou

Ještě pár dnů si ale na setkání s rodinou musí počkat, v Novém Městě ho čekají dva závody. Ve čtvrtečním sprintu dojel Moravec osmý, na vítězného Francouze Martina Fourcadea ztratil 26,5 sekundy, na stupně vítězů necelých dvacet sekund. Oproti předchozím sprintům této sezóny, kdy končil ve čtvrté desítce, výrazně lepší pozice.

„Perfektní, stíhačky mi letos jdou, tak doufám, že v tom budu pokračovat,“ těší se. Vždyť v Östersundu i Pokljuce se posunul o sedmnáct příček.

„To jsem na startu neměl vůbec co ztratit, věděl jsem, že horší to být nemůže,“ srovnává. „Teď to bude trošku jiná pozice. Konečně o něco půjde, tak doufám, že se s tím poperu. Takových závodů už jsem zažil desítky,“ dodává trojnásobný olympijský medailista.

Reklama