Hlavní obsah

Nic většího jsem nezažil, uznal Krčmář. Pětatřicet tisíc diváků ho neslo do elitní desítky

Nové Město na Moravě

Dokázal to v Östersundu, dvakrát v Pokljuce a teď i při třetí zastávce Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Počtvrté v sezóně se Michal Krčmář probil do elitní desítky, kam se z 28. místa po sprintu posunul výborným výkonem s jedinou střeleckou chybou. A rozdával úsměvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Krčmář se klaní fanouškům v cíli stíhacího závodu, v němž dojel desátý.

Článek
Fotogalerie

Vypadáte s výsledkem hodně spokojený.

Naprosto. Po čtvrtečním sprintu to ze mě spadlo. Upletl jsem si tu na sebe bič, že si chci atmosféru naplno užít a jet všechny tři závody. Na stojce jsem se tím svázal a přišly chyby. Ale teď už jsem přišel a dokázal atmosféru využít pozitivně.

Měl jste v posledním kole přehled, že jedete o umístění v elitní desítce?

Věděl jsem to, koukal jsem na tabuli, že ze střelnice vyjíždím dvanáctý. Trochu mě to poslední kolo mrzelo, protože jsem nahoře na kopci byl osmý, možná devátý a po sjezdu najednou dvanáctý. Asi mě tam trošku nepodržely lyže, nebo nevím, co se stalo. V kopci jsem to zase doháněl, ale nedokázal jsem se poprat o osmičku, která byla na dosah. To je taková kaňka, která trochu mrzí, ale jinak jsem naprosto spokojený.

V hledišti bylo 35 000 diváků. Zažil jste někdy něco většího?

Asi ne, fakt jsem si to maximálně užil. Je to neuvěřitelné, na to ani nejsou slova, kterými bych to popsal. Diváci mě nesli, dokázal jsem si maximálně využít podpory a v posledním kopci, když jsem šel přes tři čtyři soupeře, bylo to díky lidem. Úžasné.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články