Hlavní obsah

Tři rány mimo, elitní desítka ale Koukalové ve stíhačce neunikla

Praha/Nové Město na Moravě
Aktualizováno

Večerní stíhací závod žen na 10 km zakončil sobotní program Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Pozici nejlepší Češky udržela Gabriela Soukalová, která po startu z třináctého místa projela cílem jako osmá. Pro vítězství si dojela Francouzka Anais Chevalierová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová projíždí cílem při stíhačce v Novém Městě na Moravě.

Článek
Fotogalerie

Veronika Vítková si proti sprintu rovněž polepšila a obsadila se dvěma minelami na střelnici dvanáctou pozici. Eva Puskarčíková, která si minulý víkend při stíhačce v Pokljuce dojela pro senzační třetí místo, minula terč třikrát a po startu z 21. pozice obsadila 26. příčku.

Koukalová měla pátý běžecký čas, ale tři trestné okruhy ji připravily o šanci bojovat před domácím publikem o medaili. Její ztráta narostla z 36 sekund na startu na minutu. "Snažila jsem se jet takticky, ale stejně to bylo na krev. Střelba špatná, to je ještě zázrak, že to je do desítky, ještě jsem se v tom letos pořádně nenašla," řekla České televizi.

Stoprocentní jen na jedné položce

Koukalová začala závod rozvážně a přibrzdila ji chyba při střelbě vleže. Česká biatlonistka ale zrychlila a na druhém střeleckém stavu neminula i díky tomu, že strávila na střelnici delší dobu. V tu chvíli už jezdila v desítce.

Poslední rána na třetí položce se do terče nevešla, což znamenalo už velkou ztrátu na pódiové umístění. Na poslední položce Koukalová pálila rychle, ale opět jeden terč nezbělal.

Vítková začala závod jako Koukalová s jednou chybou na první střelnici a napodobila ji také nulou na následující "stojce". Díky tomu se posunula na dohled elitní desítce, kterou atakovala po nule při třetí návštěvě střelnice. Nakonec ale náboj z její zbraně při poslední palbě do černého nespadl a Vítková se musela spokojit s dvanáctou pozicí.

Puskarčíková netrefila vždy jeden terč na prvních dvou položkách, načež se objev letošní sezóny ocitl až ve čtvrté desítce, ale třetí velmi rychlá a přesná střelba ji posunula na dohled 20. místa. Třetí trestné kolo v závěru ji ale o zlepšení připravilo.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě
Ženy - stíhací závod (10 km):
1. Chevalierová (Fr.) 30:38,1 (1 tr. okruh)
2. Wiererová (It.) -9,5 (2)
3. Akimovová (Rus.) -19,4 (1)
4. Dunkleeová (USA) -28,0 (2)
5. Dorinová Habertová (Fr.) -43,8 (3)
6. Preussová (Něm.) -48,9 (2)
7. Dahlmeierová (Něm.) -57,0 (3)
8. Koukalová (ČR) -59,8 (3)
9. Eckhoffová (Nor.) -59,8 (4)
10. Hildebrandová (Něm.) -1:04,1 (1)
...
12. Vítková (ČR) -1:23,4 (2)
26. Puskarčíková (ČR) -2:18,1 (3)
Průběžné pořadí SP (po 7 z 26 závodů):
1. Dahlmeierová 356
2. Mäkäräinenová (Fin.) 278
3. Dorinová Habertová 255
4. Braisazová (Fr.) 246
5. Koukalová 245
6. Hauserová (Rak.) 215
...
8. Puskarčíková 203
14. Vítková 152
39. Charvátová (ČR) 52

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články