Hlavní obsah

Biatlonový kotel? Nádhera a sen, rozplývali se Koukalová a spol.

Nové Město na Moravě

Stačilo se posadit na tiskovou konferenci po libovolném závodě biatlonového Světového poháru a slyšeli jste jednu chválu za druhou na úchvatnou atmosféru. Čtyři dny ve Vysočina areně navštívilo v součtu 123 500 diváků, čímž i zdánlivě nedostižný stotisícový rekord z minulého SP v únoru 2015 s přehledem padl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nadupané tribuny v Novém Městě na Moravě při stíhačce žen.

Článek

„Nádhera. Sen,“ rozplývala se Gabriela Koukalová, když se po sobotní stíhačce rozhlížela kolem sebe a slyšela skandování svého jména i nejedno vyznání lásky od fanoušků. „Myslím, že jsme arénu Schalke strčili do kapsy, chtěla bych fanouškům moc poděkovat,“ srovnávala atmosféru s tradiční povánoční exhibicí v Gelsenkirchenu.

Mánie roste

Čtyři závodní dny v Novém Městě potvrdily, že biatlonová mánie v Česku dál roste. Byť ne vše fungovalo dokonale. Návštěvníkům vadily dlouhé fronty u stánků a při odchodu z areálu. „Je to takový rozpor, že každý se sem chce dostat, a když pak není vše na sto procent, začne nadávat,“ říká předseda organizačního výboru Jiří Hamza.

„Ale musím fanouškům poděkovat za vstřícnost, atmosféru udělali neuvěřitelnou, propagace biatlonu to byla obrovská. Snažili jsme se závody připravit co nejlépe, a pokud někdo narazil na nějaký problém, tak se omlouvám,“ prohlásil Hamza.

V přívalu superlativů na adresu českých fanoušků se objevila i mírná kritika, když část z nich hlasitě v pátek a sobotu slavila neúspěšné výstřely vedoucí ženy SP a soupeřky Soukalové Laury Dahlmeierové, což v biatlonu není obvyklé.

Drobná kaňka

„Nejdřív jsem si myslela, že zrovna střílí nějaká Češka, ale při druhé chybě mi to bylo jasné. Jsem z toho zklamaná,“ nechala se slyšet Němka a organizátoři se jí přes Facebook omlouvali. „Po velkém biatlonovém boomu u nás jsou mezi fanoušky i ti, kteří vědí málo o sportovním chování,“ napsali.

„Ale já myslím, že se z toho dělá větší věda, než je. Na fotbale se píská furt, samozřejmě, u biatlonu to není moc typické. Ale jak chcete vykládat 35 000 divákům, co mají dělat,“ reagoval Hamza.

Světový pohár by se do Nového Města měl vrátit nejpozději za dva roky, pokud ale dojde k odebrání pořadatelství ruské Ťumeni, může Vysočina vítat světovou elitu dříve.

Tabulka návštěvnosti
čtvrtek (sprint M): 25 500
pátek (sprint Ž): 29 000
sobota (stíhačky): 35 000
neděle (hrom. starty): 34 000

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články