Hlavní obsah

Chyby na střelnici zničily naděje! Koukalová se omlouvá. Vystavila potlučený zadek

Gelsenkirchen
Aktualizováno

Zase ta nepovedená střelba! Čeští biatlonisté Gabriela Koukalová a Michal Šlesingr obsadili v exhibičním středečním závodu smíšených dvojic na stadiónu fotbalistů Schalke v Gelsenkirchenu až sedmé místo. Vyhrál domácí pár Vanessa Hinzová, Simon Schempp.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová - ilustrační foto.

Článek

Úřadující vítězka Světového poháru a třetí nejlepší česká sportovkyně letošního roku Koukalová tak v bouřlivé kulise před 38 000 fanoušků zůstala daleko za svým výsledkem z loňska, kdy byla na Schalke druhá spolu s Ondřejem Moravcem.

Českou dvojici srážela špatná střelba a následné trestné okruhy, Koukalová navíc na trati upadla. Úvodní závod s hromadným startem dokončili Koukalová se Šlesingrem na šestém místě z deseti pozvaných dvojic, v následné stíhačce si ještě o jednu příčku pohoršili.

"Ten dnešní provar na střelnici a pád ve sjezdu na exhibici v Schalke beru jako trest za to, že jsem Vám od NMNM (závodů SP v Novém Městě na Moravě) nic nenapsala a ani nepopřála hezké svátky. Taky mě mrzí, že jsem to pokazila Bouškovi (Šlesingrovi)," napsala fanouškům na svém Facebooku česká biatlonistka a přidala fotografii, na níž leduje potlučené pozadí.

"Teď jen doufám, že z toho pádu nebude nic horšího než paviání zadek, protože to, co je schované pod ledem, vypadá podstatně hůř," ujistila.

Patnáctý ročník exhibice s dotací 156 000 eur (4,2 miliónu korun) ovládli domácí. Za Hinzovou se Schemppem dojel další německý pár Franziska Hildebrandová, Erik Lesser. Třetí skončilo ruské duo Olga Podčufarovová, Alexej Volkov. Češi na vítěze ztratili téměř minutu.

Biatlonový Světový pohár se opět rozběhne 5. ledna čtvrtým dílem v Oberhofu.

Reklama