Hlavní obsah

Koukalová si prožila stříbrnou radost ve stíhačce. V cíli spěchala pro pusu od manžela

Aktualizováno

Báječný stříbrný víkend si prožila v Ruhpoldingu česká biatlonistka Gabriela Koukalová. Druhá tam dojela i v nedělní stíhačce Světového poháru, čímž prodloužila sérii svých umístění na stupních vítězů už na šest a v polovině seriálu ji tak patří pozice vedoucí ženy celkové klasifikace. Se žlutým číslem se tak představí i příště v Anterselvě.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Česká biatlonistka Gabriela Koukalová líbá po druhém místě ve stíhačce v Ruhpoldingu manžela Petra.

Článek
Fotogalerie

O prvenství Mäkäräinenové nebylo při jejím skvělém běhu a poměrně přesné střelbě pochyb. Koukalová byla v cíli evidentně hodně šťastná a ještě než si sundala lyže, dojela si k hrazení pro pusu od manžela Petra.

„Pro Gábinu je to další moc pěkný výsledek. Trochu kritický moment nastal, když na první položce nechala dvě rány, ale pak to jela nesmírně zkušeně a dobře v běhu i na střelbě. Udělala nám velkou radost i Eva Puskarčíková, která parádně zapracovala na rychlosti střelby a vytáhla se až na šesté místo v cíli," těšilo šéftrenéra Ondřeje Rybáře.

Mäkäräinenová soupeřkám nedala šanci

Náskok vedoucí Mäkäräinenové hned po úvodní střelbě, kde trefila všech pět terčů, narostl víc než na minutu. Její pronásledovatelky Koukalová i domácí Dahlmeierová totiž musely na dvě trestná kola a dostala se před ně na vleže nechybující Italka Wiererová. Rychlá a přesná střelba posunula do desítky Puskarčíkovou.

Druhou střelbu vleže zvládly všechny závodnice ze špičky čistě, takže Finka si udržovala velkou převahu. Druhá jela s velkým odstupem Wiererová, těsně za ní pak velmi silné trio Dahlmeierová, Koukalová, Dorinová-Habertová. Puskarčíkové další nula pomohla k zlepšení na 8. místo.

Jasné vedení Mäkäräinenové neohrozilo ani jedna její rána mimo terč na třetí položce. Z jejích pronásledovatelek zvládla stojku čistě jedině Koukalová a střelnici tak opouštěla na 2. místě a k dobru měla sedmnáct vteřin na svou největší rivalku v pohárové klasifikaci Dahlmeierovou. Puskarčíková se dopustila první chyby, přesto nepřišla o osmou příčku.

Závěrečná položka jen stvrdila první místo pro Finku a druhou pro Koukalovou, když obě to zvládly rychle a bez chybičky. K bronzu se vytáhla Dorinová-Habertová a skvělý finiš vynesl na šesté místo Evu Puskarčíkovou. „Měla jsem hlavu jakoby v tunelu, ale vyždímala jsem ze sebe úplně všechno," svěřila se česká reprezentantka.

Světový pohár v biatlonu - Ruhpolding
Ženy - stíhací závod na 10 km
1. Mäkäräinenová (Finsko) 30:58,0 (1)
2. Koukalová (ČR) +1:00,9 (2)
3. Dorinová-Habertová (Francie) +1:23,1 (3)
4. Dahlmeierová (Německo) +1:32,7 (4)
5. Öbergová (Švédsko) +1:39,4 (1)
6. Puskarčíková (ČR) +1:49,9 (1)
------
16. Vítková (ČR) +2:25,9 (3)
46. Charvátová (ČR) +5:14,5 (7)
48. Davidová (ČR) +5:27,4 (6)
Stav Světového poháru
1. Koukalová 587
2. Mäkäräinenová 568
3. Dahlmeierová 555
4. Dorinová-Habertová 517
5. Wiererová (It.) 432
---
8. Puskarčíková 345
21. Vítková 222

Reklama

Související témata: