Hlavní obsah

Koukalová: Novoroční předsevzetí jsou v prachu! Jak hřeší česká biatlonová hvězda?

Praha

Také rádi mlsáte? Netrapte se, nejste v tom sami. I nejlepší česká biatlonistka Gabriela Koukalová připouští, že často nedokáže svodům dobrého jídla či různých pochutin odolat a zhřeší. „Občas se někde píše, že ráda zpívám, ale já se možná ještě radši cpu,“ napsala dvojnásobná stříbrná olympijská medailistka na svém facebookovém i twitterovém profilu. „Novoroční předsevzetí jsou v prachu.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová se zlatou medailí za vítězství v závodu s hromadným startem na 12,5 km ve Vysočina Areně.

Článek

Úsměvné přiznání doplnila fotografií, na níž s ústy i nosem umazanými od čokolády úspěšně likviduje bonboniéru.

„Nebojte, rozdělila jsem se s týmem a nesnědla to celé," ujistila své fanoušky sedmadvacetiletá závodnice a doplnila: „Slyšela jsem nedávno jeden vtip, že většina mužů si myslí, že největší přání žen je najít skvělého manžela. Skutečnost je prý ale taková, že většina žen chce jíst a netloustnout." A přidala smajlík.

Řada žen si váhu striktně hlídá, obhájkyně loňského triumfu v celkovém hodnocení biatlonového Světového poháru, která se loni v květnu vdala ze badmintonistu Petra Koukala, však tuto otázku řeší s nadhledem a humorem. „Jsem holka krev a mlíko, no," zhodnotila se před časem trefně v jednom interview. „Ať jsme takoví či makoví, měli bychom se mít rádi právě takoví, jací jsme."

Mám to líp odizolovaný!

Loni při SP v americkém Presque Isle, kde závodníci válčili s třeskutým mrazem, zase v nadsázce naznačila, že jí pod kombinézou pomohla vrstva, kterou neodkládá. „Myslím, že to mám líp odizolovaný než ostatní závodnice," smála se.

A na facebooku svoji vášeň k jídlu dokumentovala i v závěru loňského roku. „Když po vás chtějí (na střelnici) vyčistit terče, nemůžou se pak divit, že si ten návyk přenesete i do jídla," okomentovala snímky, na nichž se úspěšně popasovala se svíčkovou s knedlíkem.

Blíží se vrchol sezóny, únorové mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu. A druhá žena průběžného pořadí letošního seriálu Světového poháru na něm bude pochopitelně patřit mezi hlavní medailové adeptky.

Kalorie sem, kalorie tam, v běžecké části Koukalová dlouhodobě patří mezi extratřídu. A pokud dokáže na střelnici vybílit terče stejně jako talíř, pak může být v české výpravě na MS znovu hodně veselo.

Cinkne i to vytoužené zlato?

Reklama