Hlavní obsah

Sedmička nosí štěstí, věří biatlonová štafeta. Pomoci má i nabušený Bimbo

Hochfilzen/Praha

Sedmička nosí štěstí. S touhle myšlenkou vyrazí ve čtvrtek odpoledne do prvního závodu na mistrovství světa biatlonistů česká smíšená štafeta. A kdyby „tradice" tolik nefungovala, pak je tu ještě finišman Michal Krčmář. „Bimbo je silově nabušený do koncovky a schopný i něco sjet," našel eso pro boj o medaile trenér mužské části reprezentace Michael Málek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eva Puskarčíková chce dobře nastartovat českou štafetu na mistrovství světa

Článek

Smíšená štafeta je parádní českou disciplínou. V letech 2013 až 2015 brala na velkých akcích bronz, stříbro a nakonec ve finském Kontiolahti i zlato. Teď ale bude sestava, která si to rozdá s konkurencí o světové placky, z poloviny jiná. V mužské části schází Michal Šlesingr.

„A místo Verči Vítkové, která prodělala další nachlazení, tam bude Evík," komentuje nasazení Evy Puskarčíkové trenér Zdeněk Vítek. „První úseky zvládá velmi dobře v ženských závodech a věříme jí i pro mix, že to tam nasype rychle i přesně a přiveze štafetu vpředu."

„Snad tu zodpovědnost nějak unesu," uvedla pro ČT sama Puskarčíková. „Snažím se si nepřipustit, že to je vrchol sezóny. Nerada bych něco vykládala dopředu a ani mezi sebou neházíme nějaká konkrétní čísla o umístění," dodala.

Celá štafeta ale dopředu věří, že základ úspěchu byl položen díky startovnímu číslu. „Všichni chceme věřit, že sedmička nosí štěstí," pravili unisono.

Na startu bude pětadvacet štafet, titul obhajuje Francie. Česká štafeta vyrazí do boje ve složení Eva Puskarčíková, Gabriela Koukalová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář. Závod v Hochfilzenu začíná ve čtvrtek v 14:45. V podrobné on-line reportáži ho můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: