Hlavní obsah

Zlato manželky ho dojalo. Byly tam slzy od obou, přiznal Koukal

Praha

Manžel Petr Koukal byl první, kdo v Hochfilzenu objal čerstvou mistryni světa v biatlonu. Bývalý badmintonista vypadal v cíli stejně dojatě jako jeho partnerka. „Slzy tam byly asi od obou. Na stará kolena se začnu dojímat, ale s kým by nezacloumalo, že má doma šampiónku," přiznal v České televizi.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Odměnou pro biatlonistku Gabrielu Koukalovou je v cíli závodů často i polibek od manžela Petra. Ten nechyběl ani na mistrovství světa v Hochfilzenu, kde Koukalová vyhrála závod ve sprintu (ilustrační foto).

Článek

Závod prožíval na střelnici a odtud vybíhal na kopeček, kde se snažil Koukalovou povzbuzovat. „Řval jsem dost a volal na ni naše heslo: Tady a teď," prozradil pro ČTK. Poslední kilometr se už jen modlil, aby to dobře dopadlo. „Konečně má titul, který vždycky chtěla mít," prozradil.

Hned jsem taky volal mamince, že už ji nemůžeme říkat, že se chová jako mistryně světa, když jí teď fakt je," vtipkoval Koukal, který dorazil do dějiště šampionátu až po smíšené štafetě. „Gábina se ještě ráno bála, že se v mixu hodně vydala, ale já už vím, že když si takhle nevěří a cítí se unavená, tak je to dobré znamení," vyprávěl.

Už má splněno

Nyní úřadující vítězce Světového poháru chybí ve sbírce jen olympijské zlato. „Tady má už splněno a může být v klidu. Na rok je vlastně hotovo, o to větší motivací teď pro ni bude Pchjongčchang," připustil manžel čerstvé mistryně světa.

Manželé, kteří se vzali trochu nečekaně loni v květnu, se vzájemně docela ovlivňují ve svých sportovních aktivitách. Koukal, jenž po OH v Riu ukončil sportovní kariéru, začal rekreačně střílet a v zimě ho chytly také běžky. Koukalová je hodně překvapená, jak mu to jde a žertem říká, že podědil schopnosti po svém dědovi, který byl myslivcem.

Sama se na badmintonový kurt od svatby nedostala, ale přiznávala, že když zkoušela s partnerem hrát, že se zadýchala víc než na nejdelší biatlonové trati. Zcela vážně ale říká, že bez manžela by v této sezóně určitě tak dobře nezávodila. „Dělá mě šťastnou a cítím to tak, že on je mou největší výhrou," usmála se.

Reklama

Související témata: