Hlavní obsah

Změna ve štafetě! Charvátová nepoběží, Koukalová bude finišovat

Hochfilzen

Bídná střelecká forma Lucie Charvátové nakonec přiměla trenéry české biatlonové reprezentace ke změně ve složení ženské štafety pro páteční závod na MS v Hochfilzenu. Na úvodním úseku ji nahradí Jessica Jislová, která si zopakuje svoji roli z MS 2016 v norském Oslu.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Jessica Jislová bude rozbíhat štafetu na MS.

Článek

Charvátová ve středečním vytrvalostním závodě na střelnici hned osmkrát chybovala a do štafety by tak nejspíš nešla v nejlepším psychickém rozpoložení.

„Rozhodování pro nás nebylo jednoduché, protože Jessica Jislová dlouho nezávodila, ale vsadili jsme na její větší jistotu při střelbě vleže v porovnání s Lucií Charvátovou," vysvětluje trenér žen Zdeněk Vítek pro svazový web.

„Věřím, že ´Jess´ svůj úsek zvládne. Ležku střílí rychle, jistě a vstoje už také získala na větší jistotě," pokračuje. Trenéři by byli spokojeni s umístěním do šesté příčky. Věří, že Jislová bude schopna předat po svém úseku v kontaktu se špičkou.

Udrží kontakt pro Koukalovou?

Druhý úsek poběží Eva Puskarčíková, třetí pak Veronika Vítková, která bude předávat jedné z největších hvězd celého šampionátu Gabriele Koukalové.

„Uvidíme, jakou roli děvčata Gábině přisoudí. Zda bude bojovat o krásný výsledek, nebo zachraňovat, co se dá," není si jistý kouč.

Reprezentační kolegyně Vítková s Puskarčíkovou za výkony Koukalové na šampionátu zatím dost zaostávají. Trenéři ale doufají, že by se jejich výkony mohly obrátit k lepšímu právě ve štafetě.

„Čeká nás úplně nový a úplně jiný závod, než byly ty předchozí. Je potřeba zapomenout na vše, co se tu dosud odehrálo. Věřím, že obě děvčata ukáží ze sebe to nejlepší. Obě na to mají dostatek zkušeností," dodává Vítek.

Reklama

Související témata: