Hlavní obsah

Jislová splnila úkol na jedničku. Tíhu zodpovědnosti unesla

Hochfilzen/Praha

Ve Světovém poháru biatlonistek nasbírala jen pár startů, ale už podruhé za sebou na MS musela rozjet štafetu. Zase po roce na Jessiku Jislovou padla tíha zodpovědnosti, v Rakousku s ní ale naložila daleko lépe než před rokem na Holmenkollenu.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Česká biatlonistka Jessika Jislová při štafetě na MS v Hochfilzenu.

Článek

Loni předávala až osmnáctá, když terče na stojce vyčistila teprve posledním náhradním nábojem. Letos po excelentní střelbě, bez jediného dobíjení, doběhla první úsek osmá v kontaktu s nejlepšími.

„Jess splnila svůj úkol na jedničku a přivezla štafetu, jak jsme chtěli," ocenil šéftrenér Ondřej Rybář. „Fakt jsem ráda, že jsem to nějak obstojně zvládla," ulevila si Jislová ve vysílání České televize.

Nahradila Charvátovou

Před rokem musela nahradit nemocnou Evu Puskarčíkovou. Nyní trenéři pod dojmem větší stability tréninkové střelby u Jislové rozhodli, že půjde na první úsek místo Lucie Charvátové, pro níž se štafeta stala už černou můrou, při každé z osmi účastí šla na trestné kolo. Jislová ale závodila naposledy koncem ledna na ME, v Hochfilzenu jen trénovala. „Jak tady bylo hezky, tak mě to dost bavilo," připomněla slunečné počasí, které ale na štafetu vystřídalo husté sněžení.

„Jedu a zrovna je takhle hnusně. Možná to počasí ale pomohlo, abych tolik neřešila v hlavě střelbu," uvedla s tím, že vzpomínky na loňské střelecké trápení vytěsnila.

Nicméně v noci před závodem se jí zmocnila taková nervozita, že nemohla usnout. „Teprve když jsem odstartovala, napětí spadlo. Ze začátku to byla trati docela mela a divím se, že jsem přijela s oběma hůlkami. Těžký mokrý sníh byl ale hrozně pomalý, mě doslova tahal za nohy a ke konci jsem už vůbec nemohla běžet," přiznávala Jislová, která by se do konce sezóny ještě ráda představila na některém z dílů SP. „Jo a taky musím říct trenérům, aby mě dali do štafety i jindy než na mistrovství světa," usmála se.

Reklama