Hlavní obsah

Biatlon mezi golfovými jamkami. Jak uspěje Koukalová na olympijské trati?

Praha

Další bitva o body. Tentokrát je na řadě asijská mise. Jak si povedou čeští biatlonisté v jihokorejském Pchjongčchangu při Světovém poháru, který je současně testem dějiště olympijských her v roce 2018? Praha, Amsterdam, Soul a poté autobusem na místo dění, kde už čeští biatlonisté v minulosti závodili.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Zleva Laura Dahlmeierová a Gabriela Koukalová.

Článek

„Vybavuji se golfové jamky kolem trati. Vůbec golfových hřišť bylo v Koreji plno na každém kroku. Jedno hned vedle sjezdovky u našeho hotelu. Spousta lidí tam sbírala míčky. A třeba v Soulu jsme projížděli kolem víceúrovňových odpališť, tam jede golf asi ve velkém," citoval server biatlon.cz Michala Šlesingra.

Z Prahy odletělo bojovat o body deset biatlonistů. Nechybí ani Gabriela Koukalová, které patří ve Světovém poháru druhé místo. První je Laura Dahlmeierová, která má 46bodový náskok.

Jak dopadne sprint?

„To už je velký náskok a asi by se muselo něco extra stát, třeba aby Laura vynechala nějaké závody, ale tomu nevěřím, protože ona jede letos hroznou ligu. Až je nedostižná," přiznala Koukalová při odletu, která nemá žádné zkušenosti se závody v Koreji.

"Slyšela jsem, že je tam hodně větrná střelnice. To bude zajímavá zkušenost. Snad mi to pomůže lépe se mentálně připravit na příští rok," nakousla česká jednička už olympijskou sezónu.

Sprint žen na 7,5 km startuje ve čtvrtek. Závod můžete sledovat v on-line přenosu na Sport.cz od 12:15. Jak uspějí české reprezentantky v čele s trojnásobnou medailistkou z posledního mistrovství světa?

Reklama

Související témata: