Hlavní obsah

Při drsném pádu zlomil obě hůlky. Pocit? K nezaplacení, napsal český biatlonista

Rozbíhal českou štafetu na 4x7,5 kilometru a nevedl si vůbec špatně, střelbu vstoje zvládl čistě a držel kontakt se špičkou. Pak to ale přišlo! Biatlonista Michal Šlesingr si v nedělním závěrečném závodu při Světovém poháru v korejském Pchjongčchangu vybral i pořádný kus smůly. V předposledním ostrém sjezdu na ledové plotně nešťastně upadl, zlomil obě hůlky a rázem nabral zhruba půlminutovou ztrátu.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Český biatlonista Michal Šlesingr při štafetě SP v Pchjongčchangu.

Článek

„Ve sjezdu jsem chytil pravou lyží hranu a sám sebe jsem podrazil. Přitom jsem zlomil obě hole, ztratil rychlost a dobrou půlminutu času," citoval rozladěného a potlučeného borce oficiální web českého biatlonu.

Kolegovi Tomáši Krupčíkovi tak předával s odstupem více než 33 sekund až na desáté pozici. Krupčík musel po stojce na trestné kolo, zkušený Jaroslav Soukup jen jednou dobíjel, jenže druhé trestné kolo přidal finišman Michal Krčmář. Výsledkem bylo osmé místo, z triumfu se radovali Francouzi, za které finišoval suverén a již jistý vítěz velkého křišťálového glóbu Martin Fourcade.

„Osmé místo je, vzhledem k našemu složení i k tomu jak se nám dosud špatně závodilo, dobré," konstatoval po závodu Šlesingr a na svém facebooku sdílel video z inkriminovaného pádu.

„Pocit, když hrana lyže chytne nějakou nenápadnou stopu a vy se v nejprudším sjezdu v rovné pasáži rozsekáte, zlámete obě hole a naberete 30 vteřin zásek? K nezaplacení!" napsal po vzoru reklamního sloganu, ovšem s notnou dávkou ironie, nejzkušenější z českých biatlonistů.

Reklama

Související témata: